Petak, 16.10.2020.

Otvoren 15. Sajam pršuta i suhomesnatih proizvoda


Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak danas je u Sinju svečano otvorila dvodnevni 15. Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem ‘Sinj 2020.’.
Pored navedenog Ministarstva, pokrovitelji ovogodišnje sajamske manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstvo turizma i sporta. Organizator ovog događaja je Poduzetnički centar Sinj, a suorganizatori Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Na Sajmu pršuta radionica ‘Ruralna akcija za inovativno i održivo poduzetništvo mladih’


Uz izložbeno-prodajni dio svake godine na Nacionalnom sajmu pršuta koji se održava u Sinju organizira se zanimljiv edukativni program. Tako će biti i na ovom 15. po redu sajmu koji se održava danas i sutra u hotelu Alkar.

Najzanimljivija radionica je ona koja je namijenjena mladima, u okviru projekta  RAISE Youth – Rural Action for Innovative and Sustainable Entrepreneurship for Youth’  (Ruralna akcija za inovativno i održivo poduzetništvo mladih). 
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počinje cijepljenje protiv gripe, cijepiti se može i u Ljekarni SDŽ Sinj


U ponedjeljak, 19 listopada, počinje cijepljenje protiv gripe, a cjepivo  je besplatno za osobe s povećanim rizikom od razvoja komplikacija, izvijestio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Ove godine, zbog pandemije COVID-19 cijepljenje je omogućeno i u pojedinim ljekarnama, među kojima je i Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije Sinj.

HZJZ ove godine je naručio četverovalentno cjepivo protiv sezonske gripe, čiji je sastav sukladan preporuci Svjetske zdravstvene organizacije za ovu sezonu. Sastavni dio cjepiva za sezonu 2020/2021 su cjepni sojevi:  A/Guangdong-Maonan/SWL1536/2019 (H1N1)pdm09; A/Hong Kong/2671/2019 (H3N2); B/Washington/02/2019 (B/Victoria); B/Phuket/3073/2013 (B/Yamagata).  
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR