Srijeda, 16.10.2019.

Obilježavanje 29.obljetnice osnutka Samostalnog zrakoplovnog voda 4.brigade ZNG-a

 

U organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca 2. bojne 4. brigade ZNG ‘Cro angels’ Sinj sutra, 17. listopada upriličit će se obilježavanje 29 godina hrvatskih zračnih snaga – Samostalnog zrakoplovnog voda 4.brigade ZNG-a.

Kao i do sada, Udruga svake godine obilježava Dan postrojbe 17.listopada, kao i dan pogibije 5 pripadnika postrojbe koji se obilježava 26.siječanja svake godine.

Program obilježavanja sutra će početi u 10 sati svetom misom i molitvom za pokojne pripadnike postrojbe i sve poginule u Domovinskom ratu u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske . U 11 sati upriličit će se polaganje vijenaca kod spomenika ‘Slomljeno krilo’, na mjestu pogibije petorice pripadnika SZV u naselju Šimci u Sinju. U 12 sati uslijedit će polaganje vijenca kod spomenika na aerodromu Piketu u Sinju, zrakoplovni program te domjenak.

Za ovu prigodu upriličiti će se i zrakoplovni program koji su pripremili članova Aero kluba Sinj.
IZVOR: WWW: FERATA.HR

Policija odbila zahtjev vrgoračke komunalne tvrtke za asistencijom policije

 
Policijska uprava splitsko-dalmatinska odbila je zahtjev vrgoračke komunalne tvrtke ‘Gradska čistoća i usluge’ za asistencijom policije pri ulasku njihovih kamiona na odlagalište Mojanka na sinjskom Kukuzovcu.

U obrazloženju Policijske uprave stoji kako je zahtjev za pružanjem pomoći podnesen od strane neovlaštene osobe, zbog čega je isti odbijen, sukladno članku 7. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.

Podsjetimo, tvrtka ‘Gradska čistoća i usluge’ iz Vrgoraca jučer je zatražila asistenciju policije pri ulasku njihovih kamiona na odlagalište Mojanka na Kukuzovcu. Direktor tvrtke Toni Grljušić danas nam je kazao kako će zahtjev za asistencijom policije biti upućen državnom odvjetništvu, koji je nadležan za postupanje, ukoliko prilikom najavljenog prosvjeda mještana bude blokiran ulaz kamiona sa smećem iz Vrgorca na deponij Mojanka.
IZVOR: WWW: FERATA.HR

Sazvana izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja


Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Anđelko Bilandžić sazvao je 11. Izvanrednu (tematsku) sjednicu Gradskog vijeća Grada Sinja koja će se održati danas, 16. listopada s početkom u 16 sati.

Na sjednici će se raspravljati o prijedlogu Zaključka o zauzimanju stava protiv Rješenja Državnog inspektorata Republike Hrvatske kojim se naređuje Čistoći Cetinske krajine d.o.o. da započne preuzimanje miješanog komunalnog otpada s područja Grada Vrgorca i traženje hitne sanacije odlagališta otpada Mojanka.

Podsjećamo, sazivanje tematske sjednice zatražilo je 11 gradskih vijećnika nakon što su doznali da je Državni inspektorat Čistoći Cetinske krajine naredio preuzimanje otpada s vrgoračnog područja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Aeroklub Sinj nastupio u Banja Luci

 
Nastupila su trojica sinjskih padobranaca, a radi se o natjecanju Padobranski kup “Pet zvijezda” koji se održava u spomen na pogibiju četiri padobranca i jednog pilota, članova Aerokluba Banja Luka kojima se 2012. godine srušio padobranski avion prilikom polijetanja s aerodroma Zalužani pri čemu su sva petorica na mjestu smrtno stradala.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR