Utorak, 16.10.2018.

Obilježavanje 28. obljetnice formiranja Samostalnog zrakoplovnog voda

 
U organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca 2. bojne 4. brigade ZNG ‘Cro angels’ Sinj sutra, 17. listopada upriličit će se obilježavanje 28 godina hrvatskih zračnih snaga – Samostalnog zrakoplovnog voda 4. brigade ZNG-a.

Podsjećamo, Udruga svake godine obilježava Dan postrojbe (17.10.1990.godine) , kao i dan pogibije 5 pripadnika postrojbe (26.01.1992. godine). Program obilježavanja sutra će početi u 10 sati, kada će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služiti sveta misa i molitva za pokojne pripadnike postrojbe i sve poginule u Domovinskom ratu. U 11 sati upriličit će se polaganje vijenaca kod spomenika ‘Slomljeno krilo’, na mjestu pogibije petorice pripadnika SZV u naselju Šimci u Sinju. U 12 sati uslijedit će polaganje vijenca kod spomenika na aerodromu Piketu u Sinju, zrakoplovni program te domjenak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Edukativna radionica ‘Tradicijsko lončarstvo ručnog kola iz Potravlja’

 
Turistička zajednica grada Sinja, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i ove godine organizira edukativnu radionicu ‘Tradicijsko lončarstvo ručnog kola iz Potravlja’.

Tradicijsko lončarstvo ručnog kola iz Potravlja od 2013. ima status nematerijalnog kulturnog dobra, a Ministarstvo kulture Republike Hrvatske nominiralo ga je za zaštitu UNESCO-a.

Umijeće izrade glinenog posuđa na ovaj način do danas se sačuvalo samo u selu Potravlje u općini Hrvace i to u dvije obitelji – Jure Knezovića, u kojoj danas posuđe izrađuju njegovi sinovi Ivan i Pile, te onoj Jurina brata Dušana Knezovića.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR