Nedjelja, 16.10.2011.

Gorjele cijevi, nisko raslinje i trava

Sinjski vatrogasci jučer poslijepodne i tijekom noći imali su pune ruke posla. Jučer oko 17,30 gasili su požar koji je zahvatio plastične cijevi kod kolektora na Gorućici ispod Bazane. Nakon toga intervenirali su u Hrvacama gdje su gorjeli trava i nisko raslinje, a u 21,35 sati u Glavicama gdje su ugasili vatru u kojoj je izgorjela trava.
DVD Sinj jučer je trojicu vatrogasaca s jednim vatrogasnim vozilom uputio u pomoć pri gašenju velikog požara na području Makarske i Podgore.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Divlje svinje stradale prelazeći cestu

Neobična prometna nesreća dogodila se rano jutros na državnoj cesti D-60 u Turjacima.
 Naime, oko 4 sata na krdo divljih svinja koje su prelazile državnu cestu naletjela su dva osobna vozila. Tom prilikom dvije su svinje smrtno stradale na mjestu udesa, a procjenjuje se da su još dvije ozlijeđene, te su s ostatkom krda pobjegle u šumu iznad naselja Turjaci. Putnici u automobilima nisu ozljeđeni, a na vozima je zabilježena materijalna šteta.
Očevid su obavili djelatnici PP Sinj i stručni djelatnik Lovačkog društva Sinj ing. Stipe Kokić koji je kazao kako je riječ najvjerojatnije o ženki sa 7 ili 8 mladih veprova. Svinje su nakon hranjenja u kukuruzištima u Sinjskom polju prelazile cestu u namjeri da se vrate u stanište na predjelu Mojanka.
Lovci su jutros ponovno obišli mjesto na kojem se dogodila nesreća i područje kojim su se kretale svinje. Kako nisu pronašli ozljeđenu mladunčad predpostavlja se da nisu bili teže ozljeđeni. Kokić kaže kako ovim događajem nije prekršen Zakon o lovstvu, jer se nesreća dogodila na državnoj cesti.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Petak 14. 10. 2011.
Rukomet
2. HRL jug 4. kolo Zadar - Trilj Pršut Voštane 31:25

Subota 15.10.2011
Nogomet
3. HNL jug 11. kolo Hrvace-Jadran Ploče 1:0

4. HNL-jug skupina “B“ 9. kolo 16,00h OSK- Omladinac

ŽNL. 6. kolo 16,00 Trogir- Tekstilac
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...