Subota, 16.10.2010.

Dan općine Otok

Žabac Petar s preskočena 73 cm pobjednik je 2. žabarijade koja je održana u Otoku, u okviru proslave Dana općine.  Na žabarijadi su sudjelovala djeca osnovnih škola iz Otoka, Sinja i Hrvaca, te Dječjeg vrtića Žabica Otok, čiji je žabac pobijedio.

U akciji darivanja krvi, koju su u Otoku organizirali Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih davatelja krvi Otok, prikupljeno je 62 doze. Prijavljena su bila 83 davatelja, no zbog zdravstvenih razloga svi nisu mogli dati krv.

U 18,00 sati na općinskom trgu u Otoku održat će se kulturni program na kojem će nastupiti KUD Kamešnica i njihovi gosti, za vrijeme kojega će na vidnom mjestu biti prostor gdje će se moći dati prilozi za liječenje teško bolesne djevojčice Sare Samardžić.

Obavijest

Općina Hrvace raspisala je javni natječaj za izradu projektne dokumentacije za izgradnju kanalizacijskog sustava. Prva faza izgradnje obuhvatiti će ulice uz glavnu cestu, a sustav bi se trebao početi graditi već sljedeće godine.

Obavijest

Općina Hrvace obavijestila je kako su počele predbilježbe za odlazak u Vukovar 17. studenoga, na dan sjećanja na vukovarske žrtve. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 02. studenog općinskom vijećniku Stipi Radanu na broj 098/170 15 91.

Sinjsko pučko kazalište večeras će u Studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu izvesti predstavu “Državni lopov”

Sinjsko pučko kazalište večeras će u Studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu izvesti predstavu “Državni lopov” autora Fadila Hadžića, koji će nazočiti predstavi. Organizator gostovanja sinjskih glumaca u Zagrebu je Kluba sinjana Zagreb.

Kino danas

Večeras i sutra u sinjskom kinu u 20,00 sati prikazuje se akcijski triler, znanstveno-fantastični horor "Resident evil - Drugi svijet". Glavnu ulogu igra Milla Jovovich.
Film je četvrti nastavak hit serijala inspiriranog nizom iznimno popularnih video igara.

Sport

U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza u sportskoj dvorani u tijeku je Otvoreni kickboxing kup Grada Sinja za juniore.

Večeras u 19,30 sati, u drugom kolu A1 košarkaške lige Alkar dočekuje riječki Kvarner.

U drugoligaškom natjecanju Junak danas, 16. listopada, u 16,00 sati gostuje kod Croatie iz Sesveta.

Danas, 16. listopada, se igra 11. kolo 3. HNL-jug. U 15,30 sati Hrvace gostuju u Klisu kod Uskoka.

U Otoku u 15,30 igra se utakmica 4. HNL između OSK-a i Sloge.

U 3. kolu 2. odbojkaške lige ŽOK Sinj je pobijedio Kaštela 3:0.

Općina Otok proslavila svoj danOTOK – župan Splitsko dalmatinski Ante Sanader i načelnik općine Otok Branko Samardžić su  dana 15. listopada, u povodu Dana općine Otok, na simboličan način prerezali vrpcu na otvaranju novih prostorija Osnovne glazbene škole fra. Anđelko Milanović Litre. Prije otvaranja tih prostorija održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća. Načelnik Samardžić je u svom obraćanju nazočnima govorio o svemu onome što je Općina napravila u proteklu godinu, te je najavio i izgradnju sportske dvorane za narednu godinu.
Na sjednici su uručene i nagrade ovogodišnjim dobitnicima. Kolektivnu nagradu je dobila župa Gala–Gljev za 180 godina djelovanja, područna škola Gala za 100 godina školstva u tom mjestu, te Klub dobrovoljnih darovatelja krvi iz Otoka. Osobno priznanje je pripalo boksaču Stjepanu Vugdeliji koji je u ovoj godini postao prvak na tri jaka turnira, te je kao državni reprezentativac osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. U Otoku je otvorena međunarodna izložba slika i skulptura, odigran 2. nogometni turnir veterana te koncer muške klape Sveti Luka i njihovih gostiju. Program  proslave se nastavlja sve do ponedjeljka, kada Otok slavi svog žaštitnika Svetog Luku.
Piše: Petar Norac Kevo
IZVOR: www.krtica.eu

Stanje na cestama

Mokri su i skliski kolnici u Slavoniji, Lici i Dalmaciji. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Jak vjetar puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do tunela Tuhobić.

Na autocesti A 1, prometuje se kroz obje tunelske cijevi tunela Sv. Rok, jednim trakom, zbog radova.
IZVOR: HAK