Petak, 16.10.2009.

Dogovoren konačan nacrt novog Statuta Grada Sinja

Odbor za Statut i poslovnik Grada Sinja sinoć je dogovorio konačan  nacrt  novog Statuta Grada Sinja. Kako doznajemo od predsjednika Odbora Miloša Balića razmotrilo se više od 100 primjedbi.  Iako nam nije potvrđeno, doznajemo kako su članovi Odbora usvojili prijedlog starog Proslova sa omjerom glasova 5:1.

Vijesti iz Otoka

Otok u nedjelju svečanim misnim slavljem slavi blagdan Svetoga Luke, zaštitnika župe i mjesta koji se slavi i kao Dan Općine. Danas se održava i svečana sjednica  Općinskog vijeća na kojoj se dodijeljuju nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Trideseta obljetnica književnog stvaralaštva Ante Nadomira Tadića Šutre

U okviru proslave sutra, 17. listopada, će se na Ovrlji, prigodnim kulturno-zabavnim programom obilježiti 30-ta obljetnica književnog stvaralaštva Ante Nadomira Tadića Šutre. Istoga dana, na općinskom Trgu u večernjim satima koncert će održati klapa Intrade.

Nogometni turnir za veterane "Sveti Luka Otok 2009“.

Na ŠC Gola Brda održava se prvi nogometni turnir za veterane „Sveti Luka Otok 2009“. Sudjeluju veterani OSK-a, Tekstilca, Brnaza i Čaporica. U okviru proslave Dana Općine danas, 16. listopada, će se na sportskom centru održati moto party u organizaciji općinske udruge bikera „Noćna mora“. Početak partyja je u 16,00, a kao gosti u glazbenom dijelu nastupirt će tri mlada benda iz Sinja.

Edukacija djece o sportskom ribolovu

Na Kerepu se održava edukacija oko 200-tinjak djece sa područja Cetinskog kraja u kojoj iskusni ribiči educiraju djecu o sportskom ribolovu. Organizator edukacije je ŠRD „Didovina“ iz Otoka, a pokrovitelji Općina Otok i Županija splitsko-dalmatinska.
U 15 ,00 sati održat će se i natjecanje „SKOK ŽABE“, a najduži skok biti će nagrađen bogatom nagradom.

Tradicionalni susret klapa Otok 2009.

Tradicionalni susret klapa Otok 2009. povodom blagdana Sv.Luke održat će se večeras u 19 sati u općinskoj dvorani. Pored domaćina klape Sv.Luka nastupaju i  klape Sinj, Trilj, Lišnjak Srinjine i Hrvace. Voditelj programa Ante Nadomir Tadić Šutra.

Polaganje kamena temeljca za izgradnju bungalova u DabruDanas, 16. listopada, s početkom u 11 sati na poligonu BZ „Patriot“ na Dabru upriličena je prigodna svečanost na kojoj su predstavnici Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti položili kamen temeljac za izgradnju bungalova.

Proslava 1200. godišnjice moći Svetog Tripuna

Sutra će se u Kotoru održati svečanost proslave tisućudvijesto-te godišnjice moći Svetog Tripuna. Na ovoj svečanosti uz brojne goste i sudionike sudjelovat će izaslanstvo VAD-a, tj.članovi uprave te alkari i alkarski momci. Svečano misno slavlje i procesiju ulicama Kotora predvodit će izaslanik svetog oca Pape Benedikta XVI. uzoriti kardinal Franc Rode.

Brucošijada za studente Cetinske krajine u Zagrebu

Udruga „Studenti Cetinske krajine“ organizira tradicionalnu brucošijadu koja će se održati u Zagrebu od danas do nedjelje. Na brucušijadi će sudjelovati i tridesetak sinjskih studenata koji studiraju u Splitu.

Skupština udruge tjelesnih invalida Sinj - UTIS

Udruga tjelesnih invalida UTIS Sinj obavještava svoje članstvo da će se redovna skupština održati sutra, 17. listopada, u Gradskoj vijećnici s početkom u 09,00 sati.

Susret umirovljenika Dalmacije

Udruga umirovljenika Sinj od danas do nedjelje sudjeluje na tradicionalnim 30. po redu susretima umirovljenika Dalmacije koji se održava u hotelskom naselju Solaris u Šibeniku.

Sport

Danas u 16,00 sati igra se susret 10.kola 3.HNL-jug u kojem se u Makarskoj sastaju Zmaj i Hrvace.

Vrijeme danas

U Sinju je u 07,00 sati izmjereno 5 stupnjeva Celzija.
Danas će biti pretežno sunčano uz promjenljivu naoblaku. Puhat će umjerena do jaka bura i sjeverac,a  najviša dnevna temperatura sezat će do 12 stupnjeva.