Utorak, 16.10.2007.

KRONIKA 92

PP SINJ, 15.10.2007.g. na širem sinjskom području došlo je do verbalne svađe između susjeda četrdesetšestogodišnjaka i sedamdesetpetogodišnjakinje. Razlog su neriješeni imovinsko-pravni odnosi. Prilikom naguravanja sedamdesetpetogodišnjakinja je pala te je zatobila TTO. Hospitalizirana je u KBC Split. četrdesetšestogodišnjak je kriminalistički obrađen u nadležnoj postaji te mu slijedi KP po čl. 99/Nanošenje TTO/ KZ-a, kao i PP po čl.6 ZOPPJRM.
IZVOR: PU SD

BLAGDAN SV. LUKE, DAN OPćINE OTOKOpćina Otok u četvrtak, 18. listopada proslavit će blagdan Sv. Luke, koji se ujedno slavi i kao dan općine.
Vjernici se trodnevnom duhovnom obnovom pripremaju za proslavu svog zaštitnika. U crkvi svetog Luke danas sveta misa počinje u 17 sati i 10 minuta, dok će sutra prije svete mise, koja je najavljena za 17 sati, biti ispovijed. Svetu misu propovijedati će i predvoditi fra Vladimir Tadić vice postulator.

U četvrtak na blagdan Sv. Luke prva misa služi se u 8 sati, dok će svečano misno slavlje početi procesijom u 10,30 sati. Misu će predvoditi i propovijedati monsinjor Ilija Janjić biskup Kotorski. Nakon svete mise bit će molitva za pokojnike kod centralnog križa.

Na svečanoj sjednici općinskog vijeća Otoka, koja će se održati sutra u 12 sati u prostorijama općine dodijelit će se po jedna osobna i kolektivna nagrada.
Dobitnik osobne nagrade je Marko Brajko, djelatnik Ministarstva turizma, prometa i veza, a kolektivne HEP Distribucija Split.
Dobitnicima su nagrade pripale za zasluge u opremanju komunalne infrastrukture na području Općine Otok.

U sklopu dana Sv. Luke i dana općine Otok sutra će se u općinskoj dvorani s početkom u 19,00 sati održati večer klapa. Domaćin je Klapa Sv. Luke, a njihovi gosti biti će klape Sinj, Trilj, Dicmo, klapa Prijatelji iz Brnaza, Ventula iz Splita te Lišnjak iz Srinjina.

OBAVIJEST

Grad Sinj počeo je s isplatom novčane pomoći za ogrjev, koju je osigurala županija splitsko - dalmatinska, korisnicima koji ostvaruju pomoć za uzdržavanje temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb.
Oko 210 korisnika, nositelja pomoći, dobit će novčana sredstva u iznosu od po 950,00 kuna.
Isplata se vrši radnim danima u zgradi Gradske uprave u Sinju, u sobi broj 37, od 9,00 do 11,00 i od 12,00 do 14,00 sati, uz predočenje osobne iskaznice korisnika pomoći.

POZIV

Grad Sinj uputio je Poziv za predlaganje javnih potreba u sportu i kulturi Grada Sinja za 2008. godinu, za koje se novčana sredstva osiguraju u gradskom proračunu.
Javne potrebe u športu su aktivnosti, poslovi i djelatnosti za koje je određeno da su lokalnog značaja, a javne potrebe u kulturi su kulturne djelatnosti, poslovi, akcije i manifestacije od interesa za Grad Sinj.
Prijedlozi programa trebaju se dostaviti do 31. listopada ove godine.

OBAVIJEST

«Likomed veterina» obavijestila je stanovnike općine Otok da će se danas i sutra u srijedu na području općine obavljati stambenu deratizacija, polaganjem kutija sa razasutim mamcima na bazi koagulanata 1 i 2 generacije, čije je antidot vitamin K1. Stanovnici koji ne budu kući u vrijeme deratizacije ili ako im se iz bilo kojeg drugog razloga ne obavi deratizacija mogu se javiti na broj 701-400 kako bi im se deratizacija naknadno mogla izvršiti. Deratizacija će se vršiti od 9 do 14 sati.