Utorak, 16.09.2014.

Sjećanje na poginule policajceDanas je u Hrvacama obilježena 23. godišnjica pogibije Ante Škoke, Kažimira Abramovića, Zorana Bočina, Ivice Grubača, Bogoslava Lukića, Jakova Topića, Dušana Cvrlje, Mira Milanovića i Ante Radana – devet hrvatskih redarstvenika koji su 1991. godine izgubili život braneći Domovinu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana 13. sjednica triljskog Gradskog vijeća

U Trilju je jučer održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja, na kojoj su vijećnici raspravljali o 5 točaka dnevnog reda.
Po održavanju aktualnog sata i usvajanja zapisnika s prethodne sjednice prešlo se na radni dio sjednice. U obrazloženju nacrta izvještaja o ostvarenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, gradonačelnik Ivan Šipić izrazio je zadovoljstvo financijskom situacijom Grada Trilja i dalje je istaknuo kako je Grad Trilj u proteklih 6 mjeseci ostvario prihode u iznosu 8.420.437 kuna, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu (I-VI. mjesec) za 21,24 %.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Treći dan Festivala znanosti u Sinju u znaku visokih tehnologija i inovacija

Treći dan 5. Festivala znanosti Sinj 2014. započeti će u 17,30 sati u Alkarskom dvorima, a u fokusu će biti istraživanja novih materijala i nanotehnologija. Predavanja ce održati vodeći hrvatski znanstvenici u ovom području.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U prepunim Alkarskim dvorima predstavljena knjiga Nine RaspudićaU prepunim Alkarskim dvorima u Sinju jučer je upriličena dugoočekivana promocija knjige našeg istaknutog filozofa, književnog kritičara i publicista Nine Raspudića.
Nakon zapažene i vrlo posjećene promocije u Zagrebu u srpnju, ova knjiga dočekala je i svoje službeno predstavljanje u Sinju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR