Ponedjeljak, 16.09.2013.

Obilježavanje 22. obljetnice pogibije policajacaU Hrvacama će se sutra upriličiti obilježavanje 22. obljetnice pogibije policijskih službenika Ante Škoko, Kažimira Abramovića, Zorana Bočine, Ivice Grubača, Bogoslava Lukića, Jakova Topića, Dušana Cvrlje, Mira Milanovića i Ante Radana.
Program obilježavanja počet će u 10 sati kada će se u crkvi Svih svetih služiti sveta misa za poginule. Nakon toga, u 11 sati i 30 minuta upriličit će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježje poginulim policajcima.
Obilježavanje obljetnice organizira Policijska uprava splitsko-dalmatinska.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večer folklora u Hrvacama

Povodom blagdana Gospe od žalosti, nebeske zaštitnice Hrvaca koja se slavi i kao dan Općine, u subotu je u dvorištu župne kuće u Hrvacama održana ‘Večer folklora’, a potom i pučka fešta koja je počela velikim vatrometom.
Nekoliko stotina Hrvačana i njihovih gostiju uživalo je u tradicionalnim plesovima i pjesmama koju su  na ‘Večeri folklora’ predstavili domaćini manifestacije HKUD ‘Peruća’ Hrvace i njihovi gosti: KUD Veterani Salone iz Solina, KUD Knešpolje Crnašnica iz Širokog Brijega u BiH, KD Makedonija iz Splita i KUD Dinara Kijevo.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rezultati malonogometnog turnira ‘Sveti Mihovil’

U okviru malonogometnog turnira ‘Sveti Mihovil’, koji se održava u organizaciji udruge navijača Hajduka ‘Torcida’ Trilj, jučer su odigrana četiri susreta. Donosimo rezultate:
Program Otok – C.B. Best 3:0
MNK Ustanik – C.B. Gradska kavana 3:4
Autoshop Ćubić – Bodul 3:3 (4:6)
Torcida Baterijelo – C.B. Latina 1:1 (4:2)

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Sinju

U prostorijama sinjskog Crvenog križa sutra od 9 do 13 sati održat će se akcija dragovoljnog darivanja krvi koju organiziraju Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj, sutra će se održati još jedna akcija dragovoljnog darivanja krvi.
Akciji će pristupiti vatrogasci s područja Cetinske krajine, a organizatori pozivaju i sve druge zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR