Ponedjeljak, 16.09.2013.

Obilježavanje 22. obljetnice pogibije policajaca



U Hrvacama će se sutra upriličiti obilježavanje 22. obljetnice pogibije policijskih službenika Ante Škoko, Kažimira Abramovića, Zorana Bočine, Ivice Grubača, Bogoslava Lukića, Jakova Topića, Dušana Cvrlje, Mira Milanovića i Ante Radana.
Program obilježavanja počet će u 10 sati kada će se u crkvi Svih svetih služiti sveta misa za poginule. Nakon toga, u 11 sati i 30 minuta upriličit će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježje poginulim policajcima.
Obilježavanje obljetnice organizira Policijska uprava splitsko-dalmatinska.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večer folklora u Hrvacama

Povodom blagdana Gospe od žalosti, nebeske zaštitnice Hrvaca koja se slavi i kao dan Općine, u subotu je u dvorištu župne kuće u Hrvacama održana ‘Večer folklora’, a potom i pučka fešta koja je počela velikim vatrometom.
Nekoliko stotina Hrvačana i njihovih gostiju uživalo je u tradicionalnim plesovima i pjesmama koju su  na ‘Večeri folklora’ predstavili domaćini manifestacije HKUD ‘Peruća’ Hrvace i njihovi gosti: KUD Veterani Salone iz Solina, KUD Knešpolje Crnašnica iz Širokog Brijega u BiH, KD Makedonija iz Splita i KUD Dinara Kijevo.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rezultati malonogometnog turnira ‘Sveti Mihovil’

U okviru malonogometnog turnira ‘Sveti Mihovil’, koji se održava u organizaciji udruge navijača Hajduka ‘Torcida’ Trilj, jučer su odigrana četiri susreta. Donosimo rezultate:
Program Otok – C.B. Best 3:0
MNK Ustanik – C.B. Gradska kavana 3:4
Autoshop Ćubić – Bodul 3:3 (4:6)
Torcida Baterijelo – C.B. Latina 1:1 (4:2)

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Sinju

U prostorijama sinjskog Crvenog križa sutra od 9 do 13 sati održat će se akcija dragovoljnog darivanja krvi koju organiziraju Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj, sutra će se održati još jedna akcija dragovoljnog darivanja krvi.
Akciji će pristupiti vatrogasci s područja Cetinske krajine, a organizatori pozivaju i sve druge zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR