Četvrtak, 16.09.2010.

Potpisan je ugovor o građenju objekata i uređaja komunalne infrastrukture drugog dijela prve faze realizacije Gospodarske zone KukuzovacPotpisan je ugovor o građenju objekata i uređaja komunalne infrastrukture drugog dijela prve faze realizacije Gospodarske zone Kukuzovac. Ugovor su danas, 16. rujna, potpisali direktori Društva Gospodarska zona Kukuzovac Dijana Breko i tvrtke Cestar iz Splita Jozo Rako. Riječ je o ugovoru vrijednom 15 milijuna kuna. Najavljeno je kako će radovi početi u prvim danima listopada. Nakon završetka radova Grad Sinj će dobiti mogućnost neometanog ulaska poduzetnika u zonu.

Znanstveni skup "Fra Ivan Marković – njegovo i naše doba“,

Cjelodnevni znanstveni skup „Fra Ivan Marković – njegovo i naše doba“, svečano je jutros u dvorani Gospe sinjske otvorio dr. sc. fra Dušan Moro. Organizatori skupa povodom 100-te obljetnice smrti fra Ivana Markovića su Katedra ekumenskog bogoslovlja pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, Franjevačka provincija presvetog otkupitelja i Franjevački samostan u Sinju, uz suradnju Matice Hrvatske, Grada Sinja te Splitsko-dalmatinske županije

"Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“

Akcijom „Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“, Auto škola i centar za obrazovanje Semafor Sinj danas, 16. rujna, su obuhvatili prvašiće Osnovne škole Ivana Lovrića u Sinju i Glavicama. Posljednje današnje predavanje je za učenike područne škole u Radošiću. Akciju podržava i PP Sinj, a sutra, 17. rujna, će se održati za prvaše OŠ Marka Marulića.

Dan Općine Hrvace

Hrvace se pripremaju za Dan Općine i vanjsku proslavu blagdana Gospe od sedam žalosti. U 17,00 sati počinje trodnevnica. Misno slavlje predvodit će fra Blaž Toplak, nakon kojeg će Dječji zbor izvesti igrokaz „Cvijeće za Mariju“. Svečana sjednica Općinskog vijeća je sutra, 17. rujna, u 12,00 sati, a središnje misno slavlje u nedjelju

Koncert Crkvenog zbora sv. Mihovila

Crkveni zbor Svetoga Mihovila u 20,00 sati u triljskoj kino dvorani održat će koncert duhovne glazbe. Uz njih nastupit će i gosti: Pivači iz Dubrave i klapa Sv. Mihovil Policijske uprave splitsko dalmatinske. Program je podijeljen u dva dijela: crkvene i svjetovne pjesme.

Obavijest

Brza cesta Solin–Klis i danas će, zbog radova, biti zatvarana na pola sata i to od 13,00 do 13,30 i od 17 do 17 sati i 30 minuta. Promet će se u navedeno vrijeme preusmjeravati na staru klišku cestu.

Sport

Hrvace su s Omišem jučer odigrale neriješeno, 0:0 utakmicu 5.kola 3. HNL JUG.

Alkar je sinoć rezultatom 70 : 91 izgubio od Zadra u prijateljskoj utakmici kojom se Stipe Blajić, dugogodišnji igrač i kapetan Alkara oprostio od aktivnog igranja košarke.

Kronika 92

Jučer oko 17,00 sati, u mjestu Koljane došlo je do  izbijanja požara na kamenoj prizemnici u kojoj se nalazilo sijeno u vlasništvu 55-godišnjaka. Požar je ugašen u 19.20 sati. Slijedi obavljanje očevida u cilju utvrđivanja uzroka požara i materijalne štete.
IZVOR: PU SD