Srijeda, 16.09.2009.

Izložba prof. Josipa Botteria-Dinija

U Muzeju Tilurij u Trilju sutra, 17. rujna, će biti svečano otvaranje izložbe prof. Josipa Botteria-Dinija. Na izložbi će biti prikazano više od 30 umjetnikovih djela, a bit će otvorena do 25. rujna. Iako je ovo njegova prva samostalna izložba u Trilju, nije i njegovo prvo gostovanje u tom gradu.

Blagdan Gospe od sedam žalosti

Proslava blagdana Gospe od sedam žalosti, zaštitnice župe u Hrvacama će početi sutra, 17. rujna, trodnevnicom. U 17,00 sati bit će krunica, a nakon nje sveta misa koju će predvoditi i propovijediti prof. fra Blaž Toplak. Svetu misu za bolesnike u petak će predvoditi fra Ante Kekez, koji će nakon mise predstaviti svoju knjigu "Iz tame u svjetlo". Posljednjeg dana trodnevnice, u subotu, svetu misu će predvoditi i propovijedati prof. dr. don Drago šimundža.
Svetkovina Gospe žalosne je u nedjelju. U 8,00 sati će biti misa za domaćice, a središnja proslava počet će u 10,00 sati procesijom s likom Gospe od sedam žalosti. Svetu misu, koja će početi u 10,30 predvodit će prof. dr. don Drago šimundža. Preko mise će biti i podjela sakramenta potvrde za 41. krizmanika.

UNH "Torcida " Cetinski kraj i Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organiziraju akciju darivanja krvi u Sinju

UNH "Torcida" Cetinski kraj i Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organiziraju akciju darivanja krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split. Akcija će se održati u subotu, 19. rujna, od 9,00 do 13,00 sati, u prostorijama Crvenog križa u Sinju. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe, od 18,00 do 65 godina života da u što većem broju pristupe akciji. Ovo je prvi put da UNH "Torcida" Cetinskog kraja organizira akciju darivanja krvi, koja će, nadaju se prijeći u tradiciju, kazao nam je tajnik Udruge Denis Roguljić.

Konferencija za novinare HDZ-a Općine Dicmo

Dicmanjski HDZ i klub vijećnika HDZ-a u općinskom vijeću na konferenciji za novinare, koja je upravo završila, govorili su o tome kako općinska vlast nije sudjelovala u subvencioniranju kupnje školskih udžbenika. Tvrde i kako prvi put u 13 godina nema besplatnog prijevoza osnovnoškolaca. Više u Dnevniku Hit radija u 16,00 sati.

Obavijest

Idući tjedan održat će sesastanak Savjeta FondaGospe Sinjsketijekom kojeg će serazmotriti djelovanje Fonda u protekloj godinikao iuvjetizadodijeljivanje pomoći studentimaza novu akademsku godinu. Zbog toga seodgađa za listopad zaprimanje prijava za stipendije. Prijave će studentipodnositi osobno u uredu gvardijana na 1. katu Samostana u Sinju. Za sve informacije kontakt telefon 021/707-017; ili kod tajnice Dunje Vusio na mob. 098 990 5280.

"što znam i što želim saznati o ovisnosti"U okviru svojih programskih aktivnosti usmjerenih prema prevenciji zlouporabe droga, Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti ''NOVI PUT'' Sinj organizirala je od dana 03.09.2009. godine s početkom 18:00 h tematske radionice u obliku parlaonice i društvenih igara za osnovne škole pod nazivom "što znam i što želim saznati o ovisnosti". U radionicama su sudjelovale Oš Fra Pavla Vučkovića i Oš Ivana Lovrića, a nastavak radionica slijedi sa ostalim školama.
Udruga je pripremila tematske poklon pakete za sve sudionike, a također svaki je sudionik na poklon dobio promotivne materijale udruge. Svrha održavanja projekta je prevencija rizičnih oblika ponašanja (nasilje i uzimanje droga) kod učenika.

Sport

Junak je jučer, 15. rujna, s 3:0 pobijedio Mosor u prijateljskoj utakmici koja je igrana na stadionu u Sinju.