Utorak, 16.09.2008.

"EKO-ETNO HRVATSKA"

Tradicionalna izložba proizvoda i usluga ruralnih područja Eko-etno Hrvatska održat će se šestu godinu za redom u sklopu Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma od danas do 21. rujna, a na njoj će čak 15 županija, 10 gradova i općina predstaviti svoju ruralnu tradiciju, običaje, domaće eko proizvode, ali i turističke potencijale svoga kraja.
Splitsko-dalmatinska županija i Poduzetnički centar Sinj organizatori su predstavljanja Splitsko-dalmatinske županije na ovoj manifestaciji, a predstavit će se 50-tak izlagača iz našeg kraja.

BLAGDAN GOSPE OD žALOSTIU Hrvacama je počelo obilježavanje blagdana Gospe od žalosti. Danas, 16. rujna, u 17,30 održat će se pučka pobožnost molitvom svete krunice, a nakon toga u 18,00 sati služit će se svečana sveta misa. Od 19 sati u sklopu 800-te obljetnice osnutka Franjevačkoga reda prikazati će se i nastavak filma o životu sv. Franje Asiškog".

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za zapošljavanje organizira stručno osposobljavanje za zanimanja zavarivač, brodocjevar, brodomonter i dizaličar. Troškove školovanja, kao i novčanu pomoć za vrijeme osposobljavanja, troškove prijevoza i liječničkog pregleda, osigurava Zavod. Rok za prijavu je 19. rujna. Sve informacije mogu se dobiti kod savjetodavca u ispostavama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

OBAVIJEST

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnice grada Sinja organizira odlazak u marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu 20. rujna. Polazak je autobusom u ranim jutarnjim satima sa naplatnih kućica u Dugopolju, a broj putnika je ograničen. Prijevoz do svetišta kao i topli obrok su besplatni. Zainteresirani se mogu prijaviti osobno tajniku Udruge žarku Deliću Maćem.

OBAVIJEST

Udruga Sinjske mažoretkinje oglasile su upis novih članica. Upisi se mogu obaviti utorkom od 18,00 do 20,00, srijedom od 19,00 do 21 te subotom od 8,00 do 12,00 sati u dvorani kraj kina ili na mobitel 098 938 96 72.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras u 20,00 sati igra romantična komedija "Kako ukrasti nevjestu".

SPORT

Sutra, 17. rujna, nastavlja se prvenstvo 4. Hrvatske nogometne lige-Jug. OSK će na svom terenu očekati vodeće na tablici Vinjane u 16 sati. Glavice sutra gostuju u Kominu kod posljednje plasiranog Gusara.