Utorak, 16.08.2011.

Umro fra Frano Bilokapić



Nakon duge i teške bolesti jutros u 7 sati i 15 minuta u KBC-u Rebro u Zagrebu preminuo je fra Frano Bilokapić, župnik Župe Hrvace.
Fra Frano Bilokapić rođen je 10. svibnja 1941. godine u Udovičićima, Općina Otok. Franjevačku klasičnu gimnaziju pohađao je u Sinju i Zagrebu, a od 1965.-1970. godine studirao je na Franjevačkoj visokoj bogosloviji u Makarskoj. Za svećenika je zaređen u Šibeniku 29. lipnja 1969. godine, a 14 dana poslije u rodnim Udovičićima je slavio Mladu misu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

...

Na sinjskom bazenu 'Brži od pravde'

U sinjskom gradskom kinu još samo danas u 18 sati i 30 minuta igra animirani film za djecu, sinkroniziran na hrvatski jezik 'Medvjedić Winnie'.

Od 20 sati i 30 minuta na repertoaru ljetnog kina na sinjskom Gradskom bazenu prikazuje se film 'Brži od pravde'.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dvije akcije darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u kolovozu organizira dvije akcije darivanja krvi - u petak u Sinju, u prostorijama Društva, a u subotu u Košutama, u zgradi osnovne škole.
Obje će se akcije održavati od 9 do 13 sati i na obje su pozvani svi dragovoljni davatelji, zdrave osobe od 18 do 65 godina života. Akcija se u Košutama organizira prvi put, a suorganizator je Moto klub Košute.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Seniori košarkaškog kluba Alkar danas počinju pripreme za novu natjecateljsku sezonu u A-1 ligi. Prozivka i prvi trening održat će se u školskoj-sportskoj dvorani s početkom u 17 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Filmski maraton udruga SKUP i SUK

Udruge mladih S.K.U.P. i S.U.K. organiziraju filmski festival koji će se održavati od danas do petka, u vojarni Ivaniša Nelipića u Sinju, s početkom u 20,30 sati. U okviru Festivala održat će se projekcije osam dokumentarnih filmova. S.K.U.P. prikazuje po dva filma danas, sutra i u petak, a S.U.K. u četvrtak dva autorska filma.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prohodnost cesta

Na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalane (D8) zabranjen je promet za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sva vozila.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zatvoreni su:
- na čvoru Nova Gradiška izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda,
- na čvoru Slavonski Brod-zapad izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba.
IZVOR: HAK
...