Ponedjeljak, 16.08.2010.

Blagdan Velike Gospe

Na blagdan Velike Gospe u Sinj je hodočastilo 100-tinjak tisuća vjernika. Splitsko – makarski nadbiskup monsinjor Marin Barišić u svojoj propovijedi na središnjem misnom slavlju govorio je o odnosima u obiteljima, narodu i društvu.

Misu zahvalnicu na Gospinu Gradu jutros je uz koncelebraciju ostalih svećenika predvodio sinjski gvardijan fra Bože Vuleta.

Blagdan sv. Roka

Danas je blagdan Svetoga Roka koji se u našem kraju slavi u triljskim naseljima Čaporice i Strizirep, a zaštitnik je i naselja Udovičići u Otoku.
Sveti Roko zaštitnik je oboljelih od zaraznih bolesti, invalida, kirurga, a zaziva se i za pomoć protiv bolesti domaćih životinja.

Autoprijevoz Sinj od danas primjenjuje nove, povoljnije cijene putničkih karata na relaciji Sinj–Split

Autoprijevoz Sinj od danas, 16. kolovoza, primjenjuje nove, povoljnije cijene putničkih karata na relaciji Sinj–Split. Na 18 linija od 5,00 do 7,00 sati cijena karte snižena je s 20 na 15 kuna, a za 32 poslijepodnevne linije s 25 na 20 kuna.
Povoljniji su i blokovi od 50 karata, cijena kojih je s 1125 kuna snižena na 750 kuna, te učenički i studentski pokazi na koje je uračunato dodatno sniženje od 5 kuna za jedan smjer.

Za vrijeme blagdana Velike Gospe nisu zabilježeni veći problemi zdravstvene naravi, prometa, javnog reda i mira

Za vrijeme blagdana Velike Gospe, iako je Sinj pohodilo više od 100 tisuća vjernika, nisu zabilježeni veći problemi zdravstvene naravi, prometa, javnog reda i mira.
Sinjska hitna medicinska pomoć pružila je 50-tak puta liječničku pomoć, ali nije bilo složenijih intervencija.
Vatrogasci su možemo kazati imali miran blagdan, a zahvaljujući dobroj kontroli i regulaciji prometa te ponašanju svih u prometu nije bilo težih prometnih nesreća. Javni red i mir bio je dobar, izvjestila nas je policija. Ostale službe HEP, komunalni djelatnici pravovremeno su i bez problematike odradili ovaj blagdan i još rade.

Sport

Danas, 16. kolovoza, se nastavlja odigravanje utakmica 17. turnira na male branke „Sinj 2010.“. Prva počinje u 21,15, a sastaju se “A je to” i Mali Mexico. U 22,00 sata igraju Košarkaško i Pizzeria Fantasia, a u 22,45 Torcida Otok i Instalacije Maretić Dicmo