Subota, 16.08.2008.

SVETKOVINA VELIKE GOSPE

Svečano je proslavljen blagdan Velike Gospe.U procesiji i na misnom slavlju sudjelovalo gotovo 100 tisuća vjernika. Svečanu svetu misu kao i procesiju predvodio je nadbiskup splitsko-makarski monsinjor Marin Barišić.
Nadbiskup Marin Barišić u propovijedi je govorio o hrvatskom narodu i društvu. Istaknuo je kako je samo prošle godine Hrvatska umanjena za jedan grad od 10 tisuća stanovnika. Podsjetio je kako se u tajnosti, bez javne rasprave, žurno i hitno donio zakon o suzbijanju diskriminacije. U samoj procesiji i na svetoj misi nazočili su brojni gosti i uzvanici iz javnog života Sinja, županije Splitsko-dalmatinske i Hrvatske, među kojima je bio i ministar Obrazovanja,znanosti i športa dr.Dragan Primorac.
Prema procjenama za vrijeme devetnice uključujući i sam blagdan Velike Gospe,Sinj je hodočastilo blizu 200 tisuća vjernika.

DELEGACIJA VAD-a U BARBANU

Prema Barbanu mjestu u Istri gdje se održava trka na prstenac otputovala delegacija VAD-i Grada Sinja. U izaslanstvu su pored ostalih slavodobitnik alke Andrija Hrgović i gradonačelnik grada dr.Ivan Nasić. Trka na prstenac održava se sutra 17. kolovoza.

BLAGDAN SVETOG ROKA

Danas je blagdan Sv. Roka. Posebno svečano na području Cetinskog kraja bit će u čaporicama i Udovičićima gdje se slavi ovaj blagdan koji je ujedno i zaštitnik ovih župa.

OBAVIJEST

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7.5 tona, na važnijim državnim cestama na snazi je danas od 14 do 23 sata, te u sutra od 12 do 23 sata.

SPORT

Danas je na rasporedu poluzavršnica Turnira na male branke Sinj 2008. godine. U 20.10 sati sastaju se Sutina i Spandau 003, a u 21 sat igraju Torcida Dicmo i Brnaze. Završnica turnira je sutra.

Sutra, 17. kolovoza, se u Polači u Ravnim kotarima od 16 sati održava tradicionalna Galopska međunarodna priredba"Oluja 2008". Na natjecanju će nastupiti i grla iz Sinjskih i Cetinskih galopskih klubova.

Povodom dana grada Solina blagdana Male Gospe, solinska Hvidr-a organizira tradicionalni malonogometni turnir. Prijave se mogu provesti do sutra, 17. kolovoza, u 21 sat kada je i izvlačenje parova. Kontakt telefon za sve informacije 098 861 310.