Utorak, 16.08.2005.

BLAGDAN čUDOTVORNE GOSPE SINJSKE

Nakon Blagdana Velike Gospe i vjerskog slavlja jutros je u 7 sati na starom gradu održana sveta misa zahvalnica . Uz vjernike misi su prisustvovali gvardijan Fra Zoran Kutleša i župnik Fra Neven Pavlinušić.

Prema podacima Policijske uprave splitsko dalmatinske kao i Uprave svetišta u proteklih 50-tak sati vjerskom obredu proslave Velike Gospe prisustvovalo je od 120-140 tisuća ljudi.

Uz nekoliko manjih intervencija policije prilikom otudjenja osobnih stvari i tri lakše prometne nezgode, te zabilježenog lakšeg narušavanja reda i mira, proslava blagdana Velike Gospe protekla je izuzetno mirno u vjerskom ozračju.

Gotovo cijelu proteklu noć djelatnici poduzeća "čistoća" čistili su gradske ulice,parkove i zelene površine. Grad je od jutra ponovno u ambijentu normalnog življenja bez većih gužvi i srednjeg intenziteta prometa.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

Do kraja tjedna na repertoaru Sinjskog kulturnog ljeta izdvajamo izložbu slika Marije Domjanović, koncert ozbiljne glazbe Maje Zec i Lane ćosić kao i Lidije Horvat Dunjko te Ljerke Očić.

Sportski dio kulturnog ljeta upotpunjuje Alkarski padobranski kup, rukometni turnir u čast palim braniteljima i medjunarodni ragbi turnir.

Sinjsko kulturno ljeto i program Dana Alke i Velike Gospe završava tradicionalnom Dječjom Vučkovića Alkom te svetom misom i posvetom djece Gospi Sinjskoj.

Ceremonijal zatvaranja "Dana Alke i Velike Gospe 2005." spuštanjem zastave sinjskog kulturnog ljeta održat će se u nedjelju 21. kolovota na trgu Kralja Tomislava u 20 sati.

VRIJEME

Meteorolozi najavlju i u nastavku dana nestabilno vrijeme s kišom i mogućom grmljavinom. Temperatura zraka od 15-22 stupnja Celzija.