Utorak, 16.07.2019.

Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva kod nadbiskupa Barišića

 
Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj posjetilo je, u ponedjeljak 15. srpnja, splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića.

Svojim posjetom željeli su pozvati nadbiskupa na ovogodišnju 304. Sinjsku alku te ga izvijestiti o tijeku priprave, kao i o aktivnostima Viteškog alkarskog društva. Susretu u Nadbiskupskom ordinarijatu prisustvovali su predsjednik Društva Stipe Jukić, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, članovi Upravnog odbora Ivica Filipović Grčić, Ivo Vukasović i Igor Vidalina, počasni član dr. sc. don Josip Dukić te domaćin i član Davor Benja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

GKM Vitez i SPK potpisali povelju o prekograničnoj suradnji

 
U okviru 3. Međunarodnog kazališnog Alkafesta članovi Gradskog kazališta mladih Vitez iz Bosne i Hercegovine izveli su predstavu ‘Čistačice’.

Prije predstave upriličeno je svečano potpisivanje povelje o prekograničnoj suradnji između Sinjskog pučkog kazališta i GKM Vitez, koja je preduvjet za realizaciju predstave s osobama s posebnim potrebama. Povelju su potpisali predsjednici ova dva amaterska kazališta, ispred GKM Vitez Ivan Sajević, a ispred SPK Željko Viculin.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Grab pobjednik premijernog izdanja malonogometnog Kupa Grada Trilja

Pobjednik premijernog izdanja Kupa Grada Trilja je momčad Graba…

U finalnom dvoboju Grab je bio bolji od Trilja rezultatom 4:1, dok je u susretu za treće mjesto Velić bio bolji od Košuta s 4:2.

U organizaciji Grada Trilja i MNK Trilj na ovom turniru nastupilo je pozvanih osam momčadi: Trilj, Vojnić, Košute, Čaporice, Grab, Velić, Vedrine i Tijarica.

Organizator je najavio da će u narednom izdanju biti obuhvaćena sva naselja koja izraze želju za sudjelovanjem te da će tek tada ovaj Kup dobiti svoj puni smisao.

Rezultati:

Finale: Grab – Trilj 4:1
Za 3. mjesto: Velić – Košute 4:2

IZVOR: WWW.FERATA.HR