Subota, 16.07.2016.

Na dnu Brnaške ulice otvorena izložba slika Davora Ivkovića


Iako se kulturno-zabavna i sportska manifestacija ‘Dani Alke i Velike Gospe 2016.’ službeno otvara 22. srpnja, u Sinju ne nedostaje kulturnih događanja. Jedna od njih je izložba likovnih radova sinjskog umjetnika Davora Ivkovića, koja je otvorena u prostorijama na dnu Brnaške ulice.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Military kamp za djecu ‘Tigrova’Ovog tjedna na poligonu BZ Patriot u Dabru boravilo je tridesetak djece od kojih dvadeset onih čiji su roditelji članovi udruge ‘Rakitje 90-91′ i udruge hrvatskih vojnih specijalaca RH.
U military kampu po načelima polu vojne obuke djeca uzrasta od 13 do 17 godina prošla su specijalnosti streljaštva sa air soft replikama pravog naoružanja punjenih bio razgradivim kuglicama, vježbe spretnosti, spašavanja ranjenika, preživljavanja u kriznim situacijama i nizu drugih vještina. Izazovima su se jednako nosile djevojčice i dječaci. Zahvaljujući iskustvima svojih instruktora, veterana Domovinskog rata sve aktivnosti su bile uredovane, bez većih ozljeda i samo uz male ogrebotine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljena knjiga ‘Stotka Junaka – Ljudi, je li to moguće?’


U Alkarskim dvorima sinoć se okupilo 100-tinjak bivših i sadašnjih igrača, članova Uprave, navijača te drugih građana Sinja koji su željeli nazočiti promociji knjige ‘Stotka Junaka – Ljudi, je li to moguće?’, autora novinara Maria Garbera.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Svečano otvorena izložba ‘Kantoci – Šimunović’

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’, u Galeriji Sikirica sinoć je svečano otvorena izložba ‘Kantoci – Šimunović’.

Na izložbi su prikazana djela dvoje eminentnih hrvatskih umjetnika, bračnog para Ksenije Kantoci i Frane Šimunovića. Tako posjetitelji Galerije Sikirica mogu vidjeti 21 djelo, velika platna Frane Šimunovića te 13 drvenih figura autorice Ksenije Kantoci, manjih i većih dimenzija. Izložba je rezultat suradnje Galerije Sikirica s Modernom galerijom u Zagrebu, u čijem se fundusu, zahvaljujući donacijama iz osamdesetih godina 20. stoljeća, njihova djela i nalaze.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR