Ponedjeljak, 16.07.2012.

Klapa Sinj oduševila Kaštelane

Klapa Sinj prošlog je vikenda nastupila na festivalu 'Večer popularne klapske pisme', gdje je za izvedbu pjesme 'Ferata' dobila najveći broj glasova publike!
Na festivalu je nastupilo 16 klapa koje su izvele obrade popularnih pjesama. Poslije Sinjana publici se najviše dopala obrada pjesme 'Tonka' koju je izvela klapa Cambi, dok je treće mjesto osvojila kaštelanska ženska klapa Neverin i pjesma 'Nedostaješ mi ti'. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počinje 4. kulturno ljeto za djecu

Udruga Srma danas započinje s provedbom 4. kulturnog ljeta za djecu 'Ljeto je eto, a šta sad?'. Pokrovitelj je Grad Sinj, a projekt je dio službenog programa manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe 2012.'
Radionice će se odvijati odvijati do 17. kolovoza od ponedjeljka do petka, u vremenu od 18 do 19,30 sati, u klimatiziranom prostoru u Galeriji Galiotović.

Ponedjeljkom je radionica dizajna odjeće i izrade nakita, utorkom je slikanje, srijedom izrada igračaka, četvrtkom izrada skulptura i suvenira u glini, a petkom – kreativna svaštara u kojoj će se raditi razne stvari – radionica iznenađenja! Sve su kreativne radionice besplatne za djecu, a svi potrebni materijali osigurani.

Radionice su namijenjene učenicima osnovnih škola i djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Otvorenog su tipa i nisu potrebne predbilježbe. Djeca mogu doći bez najave i na neograničen broj radionica.

Program će se zaključiti 17. kolovoza završnom izvedbom dječje kulturno-zabavne večeri 'Naša mašta radi svašta' na kojoj će djeca, voditelji radionica i volonteri Srme prirediti izložbu radova s radionica i projekciju video zapisa s provedbe radionica, a djeca će izvesti i malu modnu reviju.

Ciljevi projekta su popularizacija kreativnog stvaralaštva djece i mladih – slikanja, skulpture, dizajna, te prevencija rizičnog i asocijalnog ponašanja djece kroz kvalitetno osmišljavanje slobodnog vremena djece od 6 do 14 godina života.

IZVOR: WWW.FERATA.HR  

Izložbe pasa u Sinju i Kninu

U Sinju će se 11. kolovoza održati 8. nacionalna izložba pasa svih pasmina 'CAC Sinj 2012.', s međunarodnim karakterom.Riječ je o dnevnoj izložbi, koja će se održati na prostoru bivše vojarne 'Ivaniš Nelipić', s početkom u 8 sati. Istoga dana održat će se i noćna izložba u Kninu. Prijave za obje izložbe pasa primaju se do 25. srpnja na broj telefona 01 48 15 356 ili na e-mail cac.sinj.knin@gmail.com.
Više informacija o izložbama može se dobiti na službenim stranicama Hrvatskog kinološkog saveza www.hks.hr na kojima se mogu preuzeti i prijavnice.
IZVOR: WWW.FERATA.HR