Subota, 16.07.2011.

Otvoreni Dani Alke i Velike GospePredsjednik Gradskog vijeća Milan Smoljo sinoć je pred sinjskim pukom, podizanjem zastave Grada Sinja i prigodnim riječima svečano otvorio Dane Alke i Velike Gospe, koji su kulturnim, zabavnim i sportskim priredbama nadopunjavaju ova dva velika povijesna događaja odnosno slavlja po kojima je Sinj prepoznatljiv u Hrvatskoj i svijetu. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Apsolutni pobjednici!Za festivalska odličja u Večeri novih skladbi u petak 15. srpnja natjecalo se  trinaest skladbi. Skladba 'Umiri se more' Mojmira Čačije koji je napisao i glazbu i tekst, u izvedbi muške klape Sinj iz Sinja apsolutni je pobjednik na Večeri novih skladbi 45. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2011. Pripalo joj je najviše glasova publike i najveća ocjena stručnog ocjenjivačkog povjerenstva. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 193

U požaru koji je izbio jučer poslijepodne u Brnazama, iznad zaseoka Klarić, izgorjelo je oko 3 tisuće hvadrata trave i niskog raslinja. Sinjski vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 16,30 sati, a ugasili su ga oko 17,30.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Završen je četvrti dan turnira 'Sinjski maligani 2011.'.
Evo rezultata:
Autoservis Ikljaš Otok - Autopraonica Ivan 7:4
Pršutoreznica Miško - Deri Peri 2:7
Bony Pony - Čunga Lunga 7:2
Restoran Feniks - Nas trista 3:2
Lagano lasasto - Škola nogometa Glavice 1:4
Mrkan - Bili Mantili 0:3

Danas je posljednji dan 1. kola turnira, a na rasporedu je 6 utakmica:
19:00h Padobranci - Pizzerija Fantasia
19:45h Bezimeni - Tajfun
20:30h ŠD Branitelj - Pacijenti
21:15h Azra 1865 - Rafina dica
22:00h Brnaze - Novo naselje
22:45h Garaža Pujanke - Sarmonija

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 94. km, između tunela Mala Kapela i čvora Ogulin u smjeru Zagreba, vozi se otežano, a zbog velike gustoće prometa stvaraju se kolone.Vozačima savjetujemo da koriste izlaz Brinje i voze dalje državnom cestom preko Jospidola.

Promet je gust na autocesti A 2 Zagreb-Macelj u smjeru unutrašnjosti, a vozila se kreću u koloni iz smjera Maribora i Ptuja prema GP Macelj. Od naplate Zaprešić u smjeru Jankomira kreće se kolona od 5 km.

Pojačan je promet također na zagrebačkoj obilaznici, kolona se kreće od Jankomira prema naplati Lučko, pojačano je na autocestama A 1 i A 6 Rijeka-Zagreb, u oba smjera, osobito u od Zagreba prema Bosiljevu gdje se vozi u koloni. Na NP Lučko čeka se na ulazu na autocestu, a na izlazu je kolona od 2 km.

Vozače molimo da koriste izlaz Demerje gdje se cestarina može platiti kreditnim, debitnim karticama i ENC uređajem.

Na naplati Vrgorac, na izlazu s autoceste A1 kolona je 3 km. Privremeno, na 45 min zatvorena je dionica Ravča-Vrgorac te se promet preusmjerava na izlaz Ravča.
IZVOR: HAK
...