Petak, 16.07.2010.

"DANI MILANA BEGOVIĆA 2010."

U okviru vrličkog ljeta „Dani Milana Begovića“ sutra, 17. srpnja, će se na vrličkoj Česmi od 20,30 sati održati predstava HUKD Proložac „Daj čekić“ i nastup klape Sveti Mihovil te na kraju večeri “Fešta od baluna”. Cijena ulaznice je 20 kuna a cijeli prihod namijenjen je za liječenje Žane Lelas.

Povodom 50 godina svećeničke službe gradonačelnik Trilja Ivan Šipić dodijelit će povelju monsinjoru dr.don. Dragi Šimundži

Povodom 50 godina svećeničke službe, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić dodijelit će povelju monsinjoru dr.don. Dragi Šimundži na svečanosti koja će se održati u nedjelju s početkom u 10 sati u Bisku. Također za 50 godina svećenstva triljski gradonačelnik  povelje će početkom kolovoza uručiti fra. Stanku Prceli i fra. Bernardu Dukiću.

Obavijest

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva donijelo je odluku da se Studija o utjecaju zahvata na okoliš u postupku procjene utjecaja na okoliš zahvata: Vjetroelektrana Čemernica upućuje na javnu raspravu u trajanju od 30 dana.
Javna rasprava je već započela i to 21. lipnja, a trajat će do 21. srpnja 2010. godine. Za to vrijeme javnosti bi trebao biti omogućen javni uvid u jednu cjelovitu Studiju i tri Sažetka Studije u prostorijama Grada Trilja i Općine Dicmo, svakog radnog dana od 8 do 13 sati.Javno izlaganje održalo se danas u prostorijama Općine Dicmo  i  u prostorijama Grada Trilja.

“Dani Alke i Velike Gospe 2010.”

Podizanjem zastave u 20,30 sati na Trgu Kralja Tomislava svečano će biti označen početak ovogodišnjeg programa “Dani Alke i Velike Gospe 2010.”. Prije toga uvodni program održat će se na trgu dr. Franje Tuđmana na kojem će nastupiti sinjske mažoretkinje i Gradska glazba.
Manifestaciju otvara Sinjsko pučko kazalište u Alkarskim dvorima predstavom „Dujo Manzan i Mate Manistra“. Ulaz u na predstavu je s istočne strane dvora od Peškarije.
Koncert sinjskih glazbenika Ružin trn, duo Balatura, Anđelka Mijića i pučka fešta bit će na trgu dr. Franje Tuđmana od 22,30 sati.

Mladi Hrvatski liberali održali 6. Izbornu skupštinu

Uoči 12. Izborne skupštine sinjskog HSLS-a, koja će se održati sutra, 17. srpnja, mladi Hrvatski liberali jučer su održali 6. Izbornu skupštinu. Za predsjednika je izabran Ante Zec, potpredsjednika Zoran Klepo, a tajnica je Roza Marija Zec. Izabrano je i tročlani Izvršni odbor

29. Brnaški dernek – Smotra junaštva, športa i folklora

Danas, 16. srpnja, počinje 29. Brnaški dernek – Smotra junaštva, športa i folklora. U 16,00 sati najavljen je turnir u balotama, a u 17,30 memorijalni nogometni turnir na čast i slavu poginulih branitelja iz Brnaza. U 21,00 sat počet će cjelovečernji nastup sinjskih mažoretkinja.

Blagdan Gospe Karmelske

Danas, 16. srpnja, je blagdan Gospe Karmelske. Sv. mise u crkvi Gospe Sinjske bit će u 9 i 19 sati.
Gospa Karmelska je i suzaštitnice Trilja, u 19,00 sati večernja sveta misa s procesijom oko staroga groblja. Predvodi don Matko Džaja župnik Žeževice

Obavijest

I ove kao i predhodnih godina provest će se akcija izbora najljepše okućnice i balkona na području Grada Sinja. Organizatori su Grad Sinj,TZ Sinj i Hit radio. Prijave se primaju u uredu TZ na broj 826-352 i broj Hit radija 660-550.

Obavijest

Nakon Sinja Udruga 4 plus organizirat će akciju prikupljanja i razmjene udžbenika u Trilju. U srijedu u prostorijama osnovne škole od 08,30 do 11,30, a u petak osnovne škole u Hrvacama od 08 do 11 sati.

Na javni poziv Gradskog vijeća Sinja pristiglo je 12 prijedloga za dodjelu javnih priznanja

Na javni poziv Gradskog vijeća Sinja pristiglo je 12 prijedloga za dodjelu javnih priznanja. U obzir će se uzimati i razmatrati prijedlozi koji stignu poštom, a koji su poslani najkasnije jučer tj. 15.srpnja do kada je bio rok za podnošenje prijedloga. Za nekoliko dana Odbor za dodjelu javnih priznanja održat će sastanak i uputiti konačne prijedloge Gradskom vijeću.

Kino danas

U 20,30 sati u sinjskom kinu počet će film “Princ Perzije – Kao pijesak vremena”.

Sport

Sinoć su odigrani susreti četvrtfinala turnira na male branke:
Neredni 1950-Torcida Otok 2-0, Mrkan-Torcida Dicmo 4-1, Tika taka-Markulin bus 3-2 i CB Most-Pizeria fantasia 4-2.

Večeras se igraju 2 polufinalna susreta od 21 sat. Neredni 1950-CB Most, zatim revijalna utakmica škola nogometa Glavice i Junak, a u 22,30 Mrkan-Tika taka.

Stanje na cestama

Pojačan je promet autocestama: A 1, A 2 Zagreb-Macelj, A 3 Bregana-Lipovac, te državnom cestom D 1, u smjeru mora.

Mogući su zastoji duž Jadranske magistrale (D 8) i Istarskog ipsilona na prilazima turističkih odredišta. Vozače molimo za strpljenje.

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će sutra, u subotu od 4 do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala) D9 (Metković-Opuzen) D21 (Kaštel-Kanfanar) D66 (Pula-Labin-Opatija) D23 (Žuta Lokva-Senj. Na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1) nema zabrana.
IZVOR: HAK