Srijeda, 16.07.2008.

"DALMATINKA NOVA" U CJELOSTI ISPOšTIVALA OBAVEZE IZ POTPISANOGA SPORAZUMADalmatinka Nova u cjelosti je ispoštovala preuzete obveze o isplati šest zaostalih plaća iz Sporazuma između Uprave tvornice i predstavnika radnika. Do 13. srpnja svim radnicima je isplaćeno po šest zaostalih plaća, u ukupnom iznosu od 5 milijun 585 tisuća kuna, potvrdio nam je odvjetnik radnika Zoran Vujanović. Ukoliko tijekom današnjeg dana dobije i pisani odgovor privremene stečajne upraviteljice Natalije Mladineo odvjetnik Vuijanbović sutra će u ime radnika povući prijedlog za otvaranjem stečajnog postupka nad Dalmatinkom Novom, kao i tužbe podignute na Općinskom sudu u Sinju.
Očekuje se da će poslodavac uplatiti i dio neuplaćene sindikalne članarine, te da će i Uprava Dalmatinke nove povući tužbe protiv Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove i Nezavisnih Hrvatskih sindikata, kao i zahtjev za privremenom mjerom zabrane ulaska u službene prostorije poslodavca Ive Radonje, te da će i nju vratiti na posao.

Iva Radonja nam je kazala da neće povući kaznenu prijavu zbog zloporabe stečaja dok joj poslodavac ne podmiri sve sudske troškove, koji su vođeni protiv nje i Nezavisnog sindikata. Očekuje da poslodavac uplati oko 30 tisuća kuna sudskih troškova iako je stečajna upraviteljica priznala 8 tisuća kuna troškova nastalih podizanjem tužbe zbog povratka na posao.

U DICMU PRIKUPLJANO 42 DOZE KRVI

U vrlo uspješnoj akciji darivanja krvi, koja je danas održana u Dicmu, prikupljeno je više od 42 doza krvi. Za akciju se prijavilo 55 davatelja ali svi zbog zdravstvenih razloga nisu mogli dati krv. Akciju su organizirali Gradsko društvo crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Dicmo, u suradnji s Transfuzijskim odjelom Kliničkog bolničkog centra Split.

OBAVIJEST

Isplata dječjeg doplatka za lipanj počet će sutra, priopćio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Doplatak će primiti 231.085 korisnika za 442.800 djece. Procjenjuje se da će za isplatu biti potrebno oko 160 milijuna kuna.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U Galeriji Galiotović sinoć je, u sklopu "Dana Alke i Velike Gospe", otvorena izložba slika zagrebačkog umjetnika, slikara, dizajnera i scenografa Ivice Propadala.

U istoj Galeriji, na prvom katu, večeras u 21 sat otvorit će se izložba slika udruge "Svitnjak" iz Splita pod nazivom "Izložba duše". Sinjskoj publici predstavit će se 12 autora s 20-tak djela.

Obje izložbe će biti postavlje do 29. srpnja, a moći će se pogledati svakoga dana od 10 do 12 i od 19 do 22 sata.

Stjepan Mihaljinec za klavirom, sopranistica Ivanka Boljkovac te naši Sinjani Marija župić na klarinetu i bas-bariton Bože župić sinoć su u Crkvi Gospe Sinjske oduševili sinjsku publiku koncertom klasične glazbe.
Pred dobro ispunjenim auditorijem Gospinog svetišta ovi vrsni glazbenici izvodili su poznata djela klasične, sakralne i domoljubne glazbe. Marija župić još jednim sjajnim nastupom na klarinetu izmamila je velike aplauze Sinjana. Bože župić ponovno je pokazao zašto je nedavno uvršten među top 10 najboljih svjetskih basista.

BLAGDAN GOSPE KARMELSKE

Danas je blagdan Gospe Karmelske, koja se svečano slavi u župi Trilj, čija je suzaštitnica. Svečana procesija s kipom Gospe Karmelske i svečana sveta misa, koju će predvoditi don Mario Matković, župnik u Okrugu na čiovu, počet će u 19,00 sati.

U sinjskoj crkvi večernja sveta misa služit će se u 19 sati.

SPORT

Danas, 16. travnja, će se u Dicmu igrati polufinalni susreti malonogometnog Memorijalnog turnira "Ante Tonći Brkić" koji se održava u čast i spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu s područja općine Dicmo. U 20.30 sati igraju Otok i Muć, a u 21.20 sati Trilj i Dicmo. Finalni susret na rasporedu je u subotu 19.srpnja. Organizator turnira je športska udruga Dicmo, a pokrovitelj općina Dicmo.