Utorak, 16.06.2015.

Obavijest: Deratizacija u Trilju

Dana 17. lipnja na području grada Trilja započet će izvođenje radova preventivne deratizacije pa Vam donosimo službenu obavijest poduzeća koje će izvoditi radove:
‘Obavještavamo Vas o početku izvođenja radova sustavne preventivne deratizacije dana 17. lipnja 2015. g. Tom prilikom bit će postavljeni parafinizirani mamci, zatrovani antikoragulantima, u stambene i druge objekte i okoliš. Svojom ćete suradnjom znatno doprinijeti uspjehu radova stoga osobito molimo da omogućite djelatnicima nesmetan i siguran pristup u objekte i dvorišta, onemogućite djeci i domaćim životinjama pristup zatrovanim mamcima, ne dirajte i ne premještajte mamce, u slučaju trovanja obavezno i hitno se javite dežurnoj zdravstvenoj i (ili) veterinarskoj službi, protuotrov je vitamin K1‘.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gradska glazba u Novom Vinodolskom

Prošlog vikenda, 13. i 14. lipnja u Novom Vinodolskom uspješno je održan 29. Susret hrvatskih puhačkih orkestara pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Županije Primorsko-Goranske na kojem je, u širokoj i jakoj konkurenciji, nastupila i Gradska glazba Sinj.
Program je bio podjeljen u dvije kategorije, A i C kategorija, koje su ukupno brojile 700 glazbenika i 17 orkestara. 13. lipnja nastupili su orkestri A kategorije, najbolji orkestri u Hrvatskoj, a 14. lipnja orkestri C kategorije među kojima se našao i naš orkestar. Susret je bio natjecateljskog karaktera, a osvajale su se vrijedne nagrade u obliku vrhunskih instrumenata i glazbene opreme.
Iako su ostali bez nagrade, naši puhači zadovoljni su nastupom i iskustvom te se raduju ponovnom susretu s kolegama iz cijele Hrvatske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR