Srijeda, 16.06.2010.

"Dani Zagore, obale i škoja"

Poduzetnički centar Sinj, suorganizator je dvodnevne turističke manifestacije „Dani Zagore, obale i škoja“ koja  se održava danas, 16. lipnja, i sutra na središnjem gradskom trgu u Trogiru. Svečanost otvorenja bila je u 10 sati.
Na manifestaciji sudjeluje 10–ak izlagača s područja Cetinskog kraja koji se predstavljaju sa svojim proizvodima. U kulturno-umjetničkoj večeri, uz brojna kulturno–umjetnička društva, udruge i glazbenike nastupit će Sinjske mažoretkinje.

Obavijest

Skupština udruge Cjelovit život održat će danas, 16. lipnja,  u 19,30 sati u samostanoskoj dvorani Poljednje večere. Na skupštinu su pozvani članovi Udruge i drugi zainteresira

Udruga Srma prikuplja odjeću i obuću za štićenike Centra Fra Ante Sekelez u Vrlici

Udruga Srma prikuplja odjeću i obuću za štićenike Centra Fra Ante Sekelez u Vrlici. Akcija se danas, 16. lipnja, i u petak provodi od 10,00 do 12, a sutra od 18-do 20 sati

Obavijest

“Likomed veterina” jučer  je započela prvu larvicidnu dezinsekciju komaraca na području Sinja, prskanjem  raslinja uz stajaće vode i polaganjem kompresa. Više informacija na broj "Likomed veterin": 701- 400

Obavijest

Zbog radova miniranja na južnom predusjeku tunela „Mačkovac – zapad“, Brza cesta Solin – Klis bit će zatvorena za sav promet danas u vremenu 09,00 do 09,30, 13,00-do-13,30 i od 21,00 do 21,30.

Prijem učenika i mentora koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim, međužupanijskim i županijskim natjecanjima

Dana 17. lipnja 2010. godine u 10,00 sati gradonačelnik Grada Sinja, gospodin Ivica Glavan, u gradskoj vijećnici priredit će svečani prijem za učenike sinjskih osnovnih i srednjih škola i njihove mentore, koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim, međužupanijskim i županijskim natjecanjima u 2010. godini.

Potpredsjednik udruge "Studenti Cetinske krajine" Ivan Čugura dobitnik je Rektorove nagrade za akademsku godinu 2009./2010.

Potpredsjednik  udruge  "Studenti Cetinske krajine"  Ivan Čugura dobitnik je Rektorove nagrade za akademsku godinu 2009./2010. iz područja tehničkih znanosti. Tema nagrađenog rada je "Mjerenja parametara kumulativnog mlaza linijskog kumulativnog rezača". 
Prema Statutu Sveučilišta u Zagrebu i Pravilniku o dodjeli Rektorove nagrade pravo natjecanja za Rektorovu nagradu imaju svi redoviti i izvanredni studenti Sveučilišta u Zagrebu, s tim da se istom studentu Nagrada može dodijeliti samo jedanput.
Konkurirati mogu isključivo znanstveni radovi, s tim da rad ne smije biti diplomski rad. Rad može biti zajedničko ostvarenje najviše tri autora.Studentski rad za Rektorovu nagradu mora biti pisan po sadržaju i obliku kao znanstveni.  Izvorni znanstveni rad je onaj koji sadrži neobjavljene rezultate izvornih znanstvenih istraživanja, a znanstvene su informacije izložene tako da se analize i izvodi na kojima se rezultati temelje mogu ponoviti i provjeriti.
Od srca čestitamo našem Ivanu na ovoj prestižnoj nagradi!
STUDENTI CETINSKE KRAJINE

Kronika 92

Završena je kriminalistička istraga nad više odgovornih osoba autoprijevozničkih poduzeća na području Županije splitsko-dalmatinske. Osnovano se sumnja da su od 2007. do 2009. godine počinili više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to iz čl. 337 Zlouporaba položaja i ovlasti, čl. 312 Krivotvorenje službene isprave i čl. 292 Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju na štetu poduzeća iz Sinja pričinivši veću materijalnu štetu.
 Osnovano se sumnja da su navedeni oštetili društvo iz Sinja na način da su sklapajući štetne ugovore i prihvaćajući neistinite fakture te plaćajući veću najamninu autobusa oštetili navedeno društvo za milijunske iznose. Obzirom da nisu podmirili obveze PDV- a, poreza na dobit i druga porezna davanja oštetili su državni proračun i fondove za iznos veći od milijun kuna. Posebno izvješće slijedi nadležnom državnom odvjetništvu.


Jučer, tijekom jutra, u mjestu Jabuka, zbog počinjenog prekršaja u prometu policijski službenik je zaustavio osobno vozilo kojim je upravljao 52-godišnjak. Prilikom prekršajne obrade na mjestu događaja 52-godišnjak je u namjeri davanja mita bacio novac pred policijskog službenika. Priveden je u službene prostorije te je nakon kriminalističkog istraživanja pušten. Kaznena prijava protiv osumnjičenog slijedi redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.

U vremenu od 13./15. lipnja, u mjestu Košute, nepoznati počinitelj je zapalio zastavu RH koja je bila postavljena na električnom stupu visine 7 m. Poduzeti su kriminalistički izvidi u cilju pronalaska počinitelja.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Mjestimice mokrih ili vlažnih kolnika ima u većem dijelu zemlje.
Duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale, posebice na širem području Knina i Gračaca, mogući su odroni zemlje i kamenja.
IZVOR: HAK