Utorak, 16.06.2009.

GRADONAčELNIK SINJA IVICA GLAVAN PODIJELIO NOVčANE NAGRADE UčENICIMA OSNOVNIH I SREDNJIH šKOLA I NJIHOVIM MENTORIMA, KOJI SU POSTIGLI USPJEH NA NATJECANJIMAGradonačelnik Sinja Ivica Glavan danas je podijelio novčane nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim mentorima s područja grada Sinja koji su postigli uspjeh na državnim regionalnim, međužupanijskim i županijskim natjecanjia. Najveće uspjehe postigli su Mirjana Jukić Bračulj učenica gimnazije Dinka šimunovića koja je osvojila 2. mjesto na državnom natjecanju iz matematike i Lara Vrgoč drugo mjesto na državnom prvenstvu u glasoviru.
Nagrade su dobili: ...

PROSVJED UGOSTITELJA

56 ugostiteljskih djelatnika sa područja Sinja i Cetinskog kraja odazvalo se sastanku koji je iniciralo nekoliko sinjskih ugostitelja kako bi zatvaranjem kafića na 24 sata iskazala nezadovoljstvo primjenom zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda. Ugostitelji su zaključili kako ipak neće zatvoriti objekte u srijedu kako su najavljivali jer se žele dodatno organizirati i motivirati veći broj ugostitelja. Već jutros je u svim kafićima počelo potpisivanje peticije kojom se traži promjena zakona o zabrani pušenja. Sljedeći sastanak na kojem će biti utvrđen dan zatvaranja kafića u Sinju održati će se u ponedjeljak. Peticija će se potpisivati i sutra, 17. lipnja, na Trgu Kralja Tomislava u 11 sati.

ODRžANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA TRILJA

Jučer je održana konstituirajuća sjednica gradskog vijeća Grada Trilja. Za predsjednika je izabran Ivan Bugarin iz vladajuće koalicije HDZ- HSLS iz čijih je redova i potpredsjednica vijeća dr. Ivanka Dodig Bravić. U gradskom vijeću koje ima 19 članova 11 vijećnika predstavnici su HDZ- HSLS-a po tri vijećnika imaju SDP i HSP, a po jednog HSU i HčSP.

KONSTITUIRAJUćE SJEDNICE VIJEćA GRADOVA SINJA, VRLIKE I OPćINE HRVACE

Konstituirajuća sjednica sinjskog Gradskog vijeća održat će se sutra, 17. lipnja, s početkom u 10 sati. Nakon izbora i Izvješća mandatnog povjerenstva te izbora Povjerenstva za izbor i imenovanja, birat će se predsjednik i podpredsjednik Vijeća.
Sutra, 17. lipnja, u 12 sati sjednica Općinskog vijeća bit će u Dicmu, a također za sutra su najavljene sjednice u Vrlici i Hrvacama.

TURNIR U KOšARCI

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti "Novi put" iz Sinja organizira turnir u košarci. Na turniru će sudjelovati učenici sinjskih osnovnih škola Marka Marulića, Fra pavla Vučkovića i Ivana Lovrića te Oš Trilj. Voditelj projekta je Damir Domazet, trener škole košarke Alkar Sinj. Turnir će se održati danas, 16. lipnja, s početkom u 17,00 sati, na košarkaškom igralištu.

IZLOžBA "KRAVATA U BAšTINI"

Grad Trilj organizator je izložbe "Kravata u baštini" Kaštelanske umjetnice Mirjane Ojdenić. Riječ je vrlo zanimljivoj izložbi na kojoj će biti izložene unikatne kravate. Izložba će se otvoriti u srijedu, 17.lipnja, u Muzeju Triljskog kraja s početkom u 20 sati, a svi zainteresirani moći će je pogledati do 30. lipnja.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras je film "Anđeli i demoni" sa Tomom Hanksom u glavnoj ulozi. Početak prikazivanja je u 20,45 sati.