Ponedjeljak, 16.06.2008.

ODRžANA 81. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA



Sinjsko poglavarstvo danas, 16. lipnja, je održalo 81. sjednicu na kojoj je raspravljeno o 20 točaka Dnevnoga reda.
Uz nekoliko zahtjeva i zamolbi građana, Poglavarstvo je Prihvatilo Izviješće Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sinj za prošlu godinu, Informaciju o izvršenju Proračuna Grada Sinja za prvih šest mjeseci ove godine, Prihvaćen je Prijedlog Odluke o izboru stručnog izrađivača Detaljnog plana uređenja bivše Trnovače i vojarne "Ivana Nelipića".

Prihvaćen je Prijedlog Odluke o početku postupka javne nabave za usluge izrade projektne dokumentacije izgradnje kanalizacijskog kolektora u ulicama ćosin potok, Ruđera Boškovića, Drniška, Imostka i Jadranska, te usluge izrade geodetske podloge i projketne dokumentacije za izgradnju kanalizacijskog kolektora u ulicama Ante Starčevića, Brekin put, Put šimaca, kneza Mislava i Odrina.

Prihvaćen je i Prijedlog Zaključka o raspisivanju javnog natječaja za obavljanje dijela komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta u dijelu njihovog asfaltiranja, Prijedlog Zaključka o varijanti sanacije odlagališta komunalnog otpada Mojanka i Prijedlog Programa socijalne skrbi Grada Sinja u tekućoj godini.

OBAVIJEST

Gradonačelnik Ivan Nasić sutra, 17. lipnja, će u Gradskoj vijećnici upriličiti primanje za učenike sinjskih škola koji su postizali uspjehe na županijskim i državnim natjecanjima ove školske godine te će ih prigodno nagraditi.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U OTOKU

Danas je u zdravstvenoj ambulanti u Otoku održana akcija darivanja krvi. Organizatori su Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Otok. Prikupljeno je 22 doze krvi.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko - dalmatinske županije organizira trodnevno hodočašće u Mariju Bistricu, Veliko Trgovišće, Zagreb, Krapinu i Ludbreg. Zainteresirani branitelji mogu se javiti do sutra na broj mobitela 099 673 10 44.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20 i 30 minuta prikazuje se film Džingis kan - Gospodar i vladar.

SPORT

Večeras nogometna reprezentacija Hrvatske igra posljednji susret u skupini B protiv reprezentacije Poljske koji se igra na stadionu u Klagenfurtu s početkom u 20,45 sati. Neovisno o rezultatu večerašnjeg susreta Hrvatska je prva u skupini te će u petak u Beču igrati četvrtfinalnu utakmicu protiv reprezentacije Turske.



Krava Roga šampionka sajma stoke

Na sinjskom hipodromu u subotu je održana 3. županijska izložba stoke, a šampionom je proglašena petogodišnja krava Roga, holštajnske pasmine iz štale Nena-obrta, vlasnika Marka Bilandžića iz sinjskog naselja čitluk.

Ona dnevno daje 35 litara mlijeka ili 8000 litara u laktacijskom razdoblju.

Izložba je okupila sve značajnije stočare s područja županije. Na izložbi su prikazane ovce, koze i goveda, a izvan konkurencije konji i magarad.OPšIRNIJE
IZVOR: www.slobodnadalmacija.hr

KRONIKA 92

PGP TRILJ, 15.06.2008.g., na GP "Kamensko", pri izlazu iz RH-e zatečen je četrdesetšestogodišnjak od kojega je oduzeto 6,5g marihuane. Slijede mu odgovarajuće prijave.
IZVOR: PU SD