Petak, 16.06.2006.

www.ile85.com

Ilija Veselica - Fotografija

Na adresi www.ile85.com možete pogledati fotografije autora Ilije Veselice. Web stranica je otvorena prije nekoliko dana, a u bazi fotografija se između ostalog nalaze i motivi iz Sinja i Cetinske krajine. Baza fotografija se svakodnevno osvježava i otvorena je za komentiranje.
Napomena: fotografije je zabranjeno koristiti u komercijalne svrhe.

SINJSKI DVD DOBIO DVA NOVA VOZILA


Dana je izvršena primopredaja dva nova vozila za potrebe sinjskog DVD-a. Zapovjedniku DVD-a Sinj Stipi Ančiću ključeve vozila uručio je sinjski gradonačelnik Nikola Tomašević
Inače vozila su nabavljena iz državnog programa Vlade RH vrijedna oko 6 milijuna kuna. Novac su osigurali država i Grad Sinj, a radi se o specijalnom vozilu za gašenje šumskih požara i navalnom vozili tima Mercedes.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

U tijeku je akcija darivanja krvi u restoranu Vreba u Hrvacama. Do 13 sati prikuplja se krvna tekućina pa organizator poziva ljude na humanost zbog velike potražnje svih krvnih skupina.

LIKOVNA KOLONIJA NA GLJEVU

Na Gljevu je otvorena likovna kolinija sinjskih i županijskih umjetnika kao i nekih dugih gostiju. Ovo je inače 10. jubilarna po redu ističe organizator i njezin voditelj Lovre Plavac koja će donije raznoliku tematiku predstavljanja likovnjaka i ljubitelja prirode.

žUPANIJSKA IZLOžBA STOKE

Sinj je sutra domaćin 1. županijske smotre i izložbe stoke. Na hipodromu će se od 10 sati predstvljati, razgledavati i odabirati najbolja kolekcija ovaca goveda i koza, a bit će prisutni i konji ističe nam voditelj županijske stočarske službe Petar šabić.
Dodajmo kako se izložba održava u organizaciji Hrvatskog stočarskog centra i Grada Sinja uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodnog gospodarstva i Splitsko-dalmatinske županije.

OBAVIJEST IZ PLANINARSKOG DRUšTVA SINJ

Planinarsko društvo Svilaja za Dane hrvatskih planinara u subotu i nedjelju 17. i 18. lipnja organizira dvodnevni izlet na Mrkvišu na Velebitu. Polaze sutra ujutro, a dolazak na Velebit očekuju oko 12 sati.

SPORT

U spomen poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima u Domovinskome ratu i Ogorja i Zlopolja, župe tih mjesta organiziraju prvi malonogometni turnir naziva "Svilajski vitezovi" 2006. Turnir se igra po sustavu 5 plus jedan. Prijava po ekipi iznosi 300 kuna te se zaprimaju do 20 lipnja. Kontakt broj je 098/470-298. Izvlačenje parova biti će 21 lipnja u 19 sati u caffe baru Totem -čigra.


VRIJEME

Meteorolozi nagovješćuju u pravom smislu i temperaturno ljetno razdoblje s visokim jutarnjim i dnevnim temperaturama zraka. Liječnici upozoravaju na izbjegavanje sunca kao i konzumiranje što više napitaka i tekućine.
Vedro je i vrlo toplo vrijeme. Dnevna temepratura zraka i do 30 stupnjeva Celzijevih