Subota, 16.05.2015.

Frano Tripalo slavodobitnik prve ovogodišnje Alke!Sinjski piket jutros se pretvorilo u mjesto održavanja prve ovogodišnje alke. Umjesto na alkarskom  trkalištu između starih maruna alkari su svoj viteški dvoboj imali na piketu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mobilni kofer u Cetinskom kraju

Ministarstvo unutarnjih poslova osiguralo je Policijskoj postaji Sinj korištenje tzv. Mobilnog kofera, tj. prijenosnog šaltera za izdavanje osobnih isprava građanima ( prijave prebivališta, izdavanje osobnih iskaznica, uvjerenja o prebivalištu, putovnica, vozačkih dozvola i registracija vozila).
Mobilni kofer u ponedjeljak će biti u Osnovnoj školi u Potravlju, dok će se u utorak kofer nalaziti u osnovnoj školi u Biteliću. U srijedu je isprave moguće izraditi u Gradskom poglavarstvu Trilj , a u četvrtak u Gradskom poglavarstvu Vrlike. Sva četiri dana kofer je dostupan u vremenu od 8,30 do 14 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvaranje izložbe Istarske umjetničke kolonije

U Galeriji Sikirica večeras u 19 sati upriličit će se otvaranje izložbe Istarske umjetničke kolonije, na kojoj će biti izloženi radovi 11 umjetnika.
Riječ je o radovima koji su nastali tijekom Likovne kolonije ‘Sinj 2015.’ koja se u Sinju održavala od 7. svibnja, a osim likovnih radova na izložbi će biti prikazane skulpture u kamenu i željezu, akvarel ulje na platnu i konceptualni radovi. Izložbu će otvoriti dogradonačelnica Sinja Kristina Križanac, a za posjetitelje će biti otvorena do 26. svibnja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Alkarskim dvorima prikazan film ‘Mirna ruka, srida pada!’U Franjevačkoj dvorani Gospe Sinjske i Alkarskim dvorima jučer su završena predavanja koja su se odvijala u okviru Međunarodnog znanstvenog skupa o 300. obljetnici slavne obrane Sinja 1715., a po završetku predavanja prikazan je film ‘Mirna ruka, srida pada!’
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Sportski vikend pred nama u znaku je košarke i nogometa. Alkar se od domaćih navijača oprašta utakmicom protiv Cedevite, a vrlo zanimljivo bit će i na nogometnim travnjacima gdje je pred našim predstavnicima nekoliko zanimljivih ogleda…

Subota, 16. svibnja
Nogomet
Treća HNL-jug, 31. kolo:
17,00 h: Hrvace – Jadran LP
17,00 h: Zagora – Junak

Druga ŽNL, 25. kolo: 11,00 h: Glavice – Vis

Mali nogomet
UMN Sinj, 20. kolo:
15,00 h: Brnaze – MNK Dalmacija
16,00 h: Buljan Kamen – Gala
17,00 h: Torcida Otok – Dicmo
18,00 h: MNK Azra 1986 Inel – MNK Satrić Casper
19,00 h: Auto Labinko& C MNOT – Experia Bar
20,00 h: Taxi Maretić– Š.D.Branitelj

Nedjelja, 17. svibnja
Košarka
Liga za prvaka, 13. kolo: 20,00 h: Alkar – Cedevita

Nogomet:
Prva ŽNL, 25. kolo:
17,00 h: OSK – Postira Sardi
17,00 h: GOŠK – Tekstilac

IZVOR: WWW.FERATA.HR