Subota, 16.05.2009.

Sinj: Održana "Riblja noć"


Piše i snima: žarko KODžOMAN

Sinoć je na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju u organizaciji Turističke zajednice Grada Sinja održana "Riblja noć". Sinjani i njihovi gosti mogli su uživati u specijalitetima od ribe i ostaloj gastronomskoj ponudi.

- Ovo je prva "Riblja noć" u Sinju i postat će tradicionalna. Riba je jedan od specijaliteta u Sinju i Cetinskoj krajini i ovom manifestacijom želimo promovirati gastronomsku ponudu ovoga područja. Također, mislim da je vrijeme za to idealno s obzirom na početak turističke sezone. što se tiče specijaliteta od ribe, ponudili smo građanima pastrvu, tunjevinu i fiš parikaš od šarana iz Vranskog jezera. Tu su i uštipci, a od pića vino i pivo. Za pastrvu smo se odlučili jer predstavlja Sinj i Cetinsku krajinu, šaran također pripada slatkim vodama, a tunjevinom smo željeli obogatiti gastronomsku ponudu na ovoj manifestaciji - rekao je direktor Turističke zajednice Grada Sinja Ante Latinac.

U kulturnom dijelu programa sinoć su nastupili klape "Sinj" i "Prijatelji", KUD-ovi "Glavice", "Brnaze" i "Sinj", Sinjske mažoretkinje, zbor "Sinjski slavuji", "ZXN" band i Joško Delić.
IZVOR: GLAS DALMACIJE

"IZBORI 2009."

Dan je izborne šutnje uoči lokalnih izbora na kojima se načelnici i gradonačelnici biraju neposredno.
Zbranjeno je svako predstavljanje, izborno sučeljavanje ili predviđanje izbornih rezultata. Izborna šutnja prestat će zatvaranjem birališta u nedjelju u 19 sati.
Za povredu izborne šutnje predviđene su prekršajne kazne od 3 tisuće kuna za fizičke do čak 500 tisuća kuna za pravne osobe.
Prvi nepotpuni i neslužbeni rezultati izbora bit će objavljeni u nedjelju oko 21 sat.

Sutra, 17. svibnja, u 7 sati otvara se 6591. biračko mjesto, na kojima će više od 4 milijuna birača glasovati na lokalnim izborima. Nevladina Udruga GONG nadzirat će regularnost izbora s oko 700 promatrača i 45 mobilnih timova.

OBAVIJEST

Sinjske udruge Umirovljenika i dijabetičara u ponedjeljak u 10 sati u prostorijama Udruge umirovljenika organiziraju mjerenje gustoće kostiju. Sve informacije mogu se dobiti u tajništvu Udruge na broj 821-262

OBAVIJEST

Klub žena liječenih na dojci Sinj 01. lipnja organizira preventivne mamografske preglede za žene u dobi od 40-50 godina pod nazivom "moja prva mamografija". Preglede će obavljati stručni djelatnici zavoda za javno zdravstvo "Dr.ANDRIJA šTAMPAR" Zagreb u mamografskom vozilu uz organizacijsku podršku dobrovoljne humanitarne organizacije "Europa donna". Pregledi su besplatni, a RTG snimke i medicinski nalazi bit će dostavljeni na kućne adrese. Budući da je broj pregleda ograničen, zainteresirane žene se radi predbilježbe trebaju javiti predsjednici kluba na telefon: 826-700.

OBAVIJEST

Predstava "Državni lopov", koju je Sinjsko pučko kazalište trebalo odigrati danas u starom hvarskom kazalištu, odgođena je.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području policijske postaje Sinj postavljeni su na D 220, od Trilja do Tijarice. Sutra ujutro će biti na dionici od Tiojarice do kamenskog, a poslijepodne na D 60, Brnaze Ugljane. Radari su postavljeni i na D1 od Bilica do Dugopolja.

SPORT

Junak danas, 16. svibnja, igra susret 2. Hrvatske nogometne lige u Suhopolju protiv istoimenog kluba.
U natjecanju 3. HNL - jug Hrvace na svom travnjaku dočekuju Goška iz Dubrovnika.
Danas je na rasporedu posljednje kolo druge rukometne lige. U 18,00 sati u Sinju se sastaju prvak lige Cetinka i domaći Kamičak, a dva sata ranije rukometašice Sinja dočekuju Split 2.

I ove godine od 21. do 24. svibnja u organizaciji paraglajding kluba Pegaz održat će se natjecanje u preletima iznad Cetinske krajine "Hrvace open". Riječ je o međunarodnom natjecanju u preletima koje je odobreno od EFI organizacije, a očekuju se natjecatelji iz Austrije, njemače i slovenije.

U okviru projekta "Prvenstvo Dalmacije u balotama" "Slobodna dalmacija" sutra organizira natjecanje u Sinju, koje će se održati na Trgu. dr. Franje Tuđmana, s početkom u 10,00 sati