Petak, 16.05.2008.

NATJEčAJ ZA PRODAJU/PRAVO GRAđENJA GRAđEVINSKOG ZEMLJIšTA NA PODRUčJU GZ KUKUZOVAC

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja objavilo je danas Natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac. Rok za podnošenje ponuda je do 16. srpnja. Natječajem je obuhvaćeno 14 prostornih cjelina sa 102 parcele, ukupne površine 36 hektara. Početna kupoprodajna cijena zemljišta utvrđena je u visini od 15 eura po metru kvadratnom, za preradu i proizvodne djelatnosti, te 20 eura za sve ostale djelatnosti. Početna cijena prava građenja utvrđena je u visini od 10 eura za preradu i proizvodne djelatnosti, odnosno 14 eura za sve ostale djelatnosti.
Pisma namjere na ulaganja u sinjsku gospodarsku zonu, prije otvaranja natječaja poslalo je oko 25 poduzetnika i to za preradu i proizvodne djelatnosti, kao i za uslužne, trgovačke, ugostiteljske djelatnosti. Ovim natječajem prodaje se, odnosno daje na pravo građenja kompletna prva faza zone, a prema riječima v.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo Ankice Panze, postoji interes poduzetnika i za ulaganja u druge dvije faze.

PREDSTAVLJANJE KATALOGA ARHEOLOšKE ZBIRKE FRANJEVAčKOG SAMOSTANA

U dvorani Franjevačkog samostana u Sinju, u utorak, 20. svibnja, s početkom u 19,00 sati, održat će se predstavljanje Kataloga Arheološke zbirke Franjevačkog samostana u Sinju. Katalog će predstaviti akademik Nenad Cambi, pročelnik Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Splitu Joško Belamarić, urednica Kataloga Miroslava Topić i kustos Zbirki Franjevačkog samostana u Sinju - voditelj projekta fra Mirko Marić. U prigodnom programu nastupit će klapa Sinj. Organizatori su Franjevački samostan čudotvorne Gospe Sinjske i Ogranak Matice hrvatske Sinj.

"OLIMPIJADA DJEčJIH VRTIćA" U SINJUU organizaciji športske zajednice grada Sinja i dječjih vrtića s područja Cetinskog kraja, a na inicijativu Hrvatskog olimpijskog odbora, na sinjskom Gradskom stadionu danas je održan drugi Olimpijski festival dječjih vrtića, pod nazivom "I ja ću biti olimpijac". Na festivalu je sudjelovalo 500 -tinjak djece iz vrtića u Sinju, Trilju, Vrlici, Otoku, Hrvacama i Dicmu, a otvorio ga je sinjski gradonačelnik Ivan Nasić.
Djeca su se natjecala u pet disciplina. Ukupni pobjednik je Dječji vrtić Trilj s osvojenih 111 bodova. Fer plej ekipa je Dječji vrtić Potočnica iz Glavica, a fer športski potez imala je Monika Vujević iz sinjskog vrtića Maslačak.
Cilj ovoga projekta je pravilno usmjeravanje najmlađih prema sportu i njegovim vrijednostima.

IZLOžBA "TRAGOVI TRILJSKE BAšTINE"

U muzeju Triljskoga kraja danas se otvara izložba pod nazivom "Tragovi Triljske baštine". Izložba se otvara povodom Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja, a rezultat je višemjesečne akcije muzeja i tvrtke SMS.Danas će se u muzeju prezentirati tkanje na tkalačkom stanu, predenje, pletenje uža, neke starinske igre, guslanje, rera i sl. Izložba će biti otvorena mjesec dana, a moći će se razgledati od ponedjeljak do petka od 10 do 12 te od 17 do 19 sati.

NASTUP UDRUGE "GAJ LABERIJE" U PULI

U organizaciji zajednice športskih udruga Grada Sinja, Turističkih zajednica gradova Trilja i Sinja 35 članova sinjske sportske udruge "Gaj Liberije" danas će otputovati u Pulu gdje će sudjelovati na 7. Danima antike koji se održavaju od 15. do 18. svibnja. Kako nas je informirao predsjednik udruge Dean Poljak popularni "Delmati i Rimljani" će imati dva nastupa. Sutra će nastupiti na prostoru rimskog Foruma kako bi prezentirali svoj brand, a navečer i u Pulskoj areni.

OBAVIJEST

župa i općina Hrvace za mještane svoje općine organiziraju putovanje na sveto misno slavlje u Bleiburg. Mole se svi zainteresirani da se jave župnicima ou svojim župama ili predsjeniku odbora za put u Bleiburg Stipi Radanu na broj 098/170-15-91. Polazak je predviđen za večeras u 23,30 sati ispred restorana Vreba, a svi ostali na putu do Maljkova mogu čekati na autobusnim stajalištima.

"DAN OTVORENIH VRATA" SINJSKE FRANJEVAčKE KLASIčNE GIMNAZIJE

Franjevačka klasična gimnazija u Sinju sutra, 17. svibnja, od 9 do 12 sati priređuje "Dan otvorenih vrata gimnazije" za osmaše i osmašice. Kako nam je rekao ravnatelj gimnazije fra. Josip Grbavac budućim srednjoškolcima ponuditi će se dva programa klasične i jezične gimnazije. Cilj projekta je da se u razgovoru s učenicima, profesorima i drugim djelatnicima gimnazije dobiju sve potrebne obavijesti o mogućnostima školovanja u franjevačkoj gimnaziji.

KINO DANAS

U gradskom kinu još večeras u 18,15 sati igra avanturistička komedija "Asteriks na olimpijskim igrama". U 20,30 sati je film "Nije zlato sve što sja". Film je suvremena verzija Indijane Jonesa .
Ben 'Finn' Finnegan je šarmantni, moderni lovac na blago, a njegova posljednja fantazija se pretvara u pravu pustolovinu. Naime, Finn želi pronaći Queen's Dowry, potonuli brod iz osamnaestog stoljeća koji je prevozio dragocjen teret - četrdeset škrinja nakita, zlatnika i još kojekakvih neprocijenjivih tričarija. Problem je u tome što je Finn po prirodi poprilično tvrdoglav te je spreman staviti sve na kocku kako bi pronašao i dobio ono što želi. U glavnim ulogama su Matthew McConaughey i Kate Hudson.

SPORT

Središnji događaj ovoga vikenda je 3. Memorijal "dr Franje Tuđmana"galopska međunarodna priredba koja se sutra s početkom u 15 sati održava na sinjskom hipodromu. Organizatori Galopski klub Mustang i Hrvatski galopski savez, priređuju 5 velikih trka na kojima će nastupiti 42 grla iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine te Austrije.

Do kraja nogometnog prvenstva 3.HNL Jug ostala su samo tri kola. Mrtva trka za naslov prvaka vodi se između Junaka i Hrvaca. Sinjani sutra s početkom u 17 sati igraju u Kaštel Gomilici protiv Gošk-a, a u isto vrijeme Hrvace na svom travnjaku dočekuju ekipu Jadrana iz Kaštel Sućurca.

Bliži se i kraj natjecanja 4.HNL Jug. U jučer odigranim susretima Glavice su golom Putnika ostvarile iznimno važnu pobjedu u očuvanju ligaškog statusa. Pobjedile su Mladost iz Prološca. Otočki OSK poražen je u Baškoj Vodi od Uranije 2-1.
Sutra s početkom u 18 sati na igralištu Tekstilca igra se prvoligaška ragbi utakmica između ragbi kluba Sinj i ragbi klub Vilani iz Rijeke.

Sutra je na rasporedu još jedna motocros utrka za prvenstvo Hrvatske. U Samoboru se vozi noćni super cross na kojem će nastupiti članovi moto cross kluba Cetina iz Graba Ivan i Petar Kundid.

Tenis klub "Alka 2007 Sinj" vrši upis djece u tenisku školu. Upisi se vrše na terenima teniskog centra na adresi Put šumarije b.b. gdje se mogu dobiti i dodatne informacije o poduci i treningu.