Srijeda, 16.05.2007.

MLADEž HDZ-a TRILJ U VELIKOM TRGOVIšTU

Peteročlano izaslanstvo Mladeži HDZ-a grada Trilja povodom osamdesetpete godišnjice rođenja prvog Hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a Dr. Franje Tuđmana posjetilo je njegovu rodnu kuću u Velikom Trgovišću te su položili vijenac i zapalili svijeću na njegovom grobu na Zagrebačkom groblju Mirogoj.
Ovu priliku Triljska mladež iskoristila je također za upoznavanje ljepota Hrvatskog zagorja te naravno za druženje sa premijerom i predsjednikom HDZ-a dr. Ivom Sanaderom i ostalim istaknutim članovima HDZ-a.

VIJESTI IZ TRILJA

U Gospodarskoj zoni čaporice počeli su radovi na proboju prometnih koridora unutar zone. Ugovoreni radovi, vrijedni milijun i 750 tisuća kuna, odnose se na ravnanje postojećih terena i nasipanje prometnica, a obavlja ih poduzeće Cetina Sinj. Radovi bi trebali biti gotovi za 30 - tak radnih dana.
Dodajmo ovome kako bi dio poslovnih objekata u Gospodarskoj zoni čaporice trebao biti u funkciji do kraja ove godine.

9 PONUDA ZA PRODAJU/PRAVO GRADNJE NA ZEMLJIšTU U GZ KUKUZOVAC

Na natječaj Gradskog poglavarstva Grada Sinja za prodaju/pravo građenja, građevinskog zemljišta u gospodarskoj zoni Kukuzovac, stiglo je 9 ponuda. Natječaj je bio otvoren do utorka, do 12,00 sati. O kakvim je ponudama riječ znat će se nakon otvaranja ponuda.

IZBORI U VRLICI 10. LIPNJA

Gradsko poglavarstvo Grada Vrlike raspisalo je izbore za vijeća mjesnih odbora na području Grada Vrlike.
Izbori će se održati u nedjelju, 10. lipnja od 7,00 do 19,00 sati. Izbori su raspisani za vijeća Mjesnih odbora Vrlika, Kosore, Ježević, Vinalić, Garjak, Podosoje, Maovice i Otišić. U vijeća Mjesnih odbora na području Grada Vrlike bira se pet članova.

EDUKACIJA O VAžNOSTI PREVENTIVE U LIJEčENJU RAKA DOJKE

Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz splita u suradnji sa Socijaldemokratskim forumom žena SDP-a Sinja za sutra u 16 sati organizira edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke uz mogućnost ultrazvučnog pregleda. Sljedeća akcija najavljena je za utorak 22. svibnja.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i klub Dragovoljnih davatelja krvi Trilj organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Održat će se u petak u Trilju, u restoranu «Dalmacija», od 9,00 do 13,00 sati.
Sinjski Crveni križ će ovaj mjesec održati još jednu akciju darivanja krvi i to u Sinju, u svojim prostorijama u ponedjeljak, 21. svibnja, od 9,00 do 13,00 sati.
Iz Društva pozivaju sve davatelje krvi, kao i osobe koje bi to željele postati, da dođu na akcije u što većem broju, kako bi se prikupilo što više doza krvi za potrebe Kliničke bolnice Split.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE PROF. JOSIPA DANOLIćA

Predstavljanje nove knjige prof Josipa Danolića «Crveno na crnom» održati će se sutra u gimnaziji Dinka šimunovića u 11 sati i 30 minuta. O knjizi će govoriti prof.dr. Miljenko Buljac, profesor Marko Duvnjak i profesor fra Gabrijel Hrvatin Jurišić.

SPORT

Na igralištu u Glavicama , u 17,00 sati, igra utakmica 4. HNL u kojoj se sastaju Glavice i OSK.
Na svom terenu igraju i Hrvace, koje u 17,00 sati dočekuju Polaču.

U subotu, s početkom u 18,00 sati na igralištu Tekstilca odigrat će se uzvratna utakmica za ulazak u prvu Hrvatsku ragbi ligu u kojoj se sastaju Sinj i Sisak. Iz kluba pozivaju navijače da dođu u što većem broju. Podsjetimo: Ragbi klub Sinj u subotu je u Sisku pobijedio Sisak rezultatom 34 : 17.

Ribolovna sezona na rijeci Cetini i njenim pritocima počela je vrlo dobro. članovi športsko - ribolovnog društva Cetina Sinj Jozo Dukić-Jokica prije petnaest dana na ribolovnom području Plana ulovio je šarana teškog 9 kg, a Ljubo Marendić potočnu pastrvu tešku šest i pol kilograma.
U drugoj polovici mjeseca lipnja održat će se tradicionalni ribolov pod nazivom «žene u lovu na šarana». Zbog prošlogodišnjeg velikog interesa žena ove godine će se organizirati na županijskom nivou.