Utorak, 16.05.2006.

ODRžANA 28.SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA



Na 28. sjednici Gradskog poglavarstva raspravljalo se o 18 točaka dnevnog reda. Usvojena su Izvješća o radu i financijska izvješća športskih i kulturnih udruga. U raspravi je spomenuta Gradska glazba i Pučko kazalište kao dvije institucije kojima bi se trebalo više pomoći.
Uskoro će biti raspisano javno nadmetanje za ustupanje radova na izgradnji športskog centra ex "Trnovača" tj. izgradnji dva travnata igrališta za potrebe NK Tekstilac i Ragbi kluba Sinj.

Usvojen je Zaključak o ograničenom prikupljanju ponuda za ustupanje usluge izrade parcelacijskog elaborata radi formiranja građevinske parcele za izgradnju nogostupa u Donjim Glavicama.

Usvojen je Prijedlog Zaključkao o graničenom prikupljanju ponudaza nabavu uličnih ploča sa nazivima i kućnih brojeva za naselje Sinj.

Grad Sinj će biti suorganizator "županijske izložbe stoke-Sinj 2006." te će pored pomoći u pripremi, uređenju i postavljanju izložbenog prostora na Hipodromu pomoći i financijski.

Usvojen je Prijedlog Zaključka o prijenosu novčanih sredstava u korist "Vodovoda i čistoće", nastalog s osnove ulaganja Hrvatskih voda u objekte vodoopskrbe.
...

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organizira 8. ovogodišnju akciju darivanja krvi. Akcija će se upriličiti u petak, 19. svibnja, u prostorima Crvenog križa u vremenu od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve dobrovoljne darivatelja krvi te oni koji bi to željeli postati da se odazovu ovoj humanoj akciji.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima do petka u vremenu od 8 do 14 sati i 30 minuta bez napajanja električnom energijom biti će stanovnici Otoka i to naselja Brčići, Smoljo i Varvodići. Bez napajanja električnom energijom u istom vremnu su i mještani Dicmanjskog naselja Kraj u zaseocima Gabrilo, Maretić i Baglić.

HEP će sutra, u srijedu, raditi i na postrojenjima u Glavicama Donjim, Otoku i Gali.Tako će od 8 do 15 sati bez napajanja električnom energijom biti Anušići, Milanovići, Jelinčići, Dedići, Marasi, Dolići, Labrovići, Grada, Vučići, Ivačići i Poljaci. U Gali će bez napajanja električnom energijom biti Jelavići prema Otoku do Tomaševića, a u Otoku zaseoci Batlam, živinić, Vuleta, Strana i Glavičica.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas sunčano vrijeme sa malom do umjerenom naoblakom. Temperatura zraka kretati će se između 22 i 24 stupnja Celzijeva.