Nedjelja, 16.04.2017.

Uskršnja poruka i čestitka gvardijana fra Petra Klapeža

Gvardijan Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Petar Klapež uputio je uskršnju poruku i čestitku svim vjernicima.

Isusovo uskrsnuće i naše uskrsnuće

Dragi štovatelji Čudotvorne Gospe Sinjske,
Isusova poruka ljubavi, istine i dobrote, nije mogla biti zamračena i zatomljena Velikim Petkom. Bog je htio iskazati i očitovati ljudima i svijetu svoju ljubav. On nije mogao ne uspjeti u svom htijenju. Trijumf se očitovao u uskrsnuću i proslavi Isusa Krista. Poruka uskrslog Krista Gospodina je u tome da je život jači od smrti, da je svjetlo jače od mraka, da je uskrsnuće jače od groba, da je dobro jače od zla, da je milost jača od grijeha, da je ljubav jača od mržnje, da je praštanje jače od osvete.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uskršnja čestitka don Stipe Ljubasa


Dekan cetinskog dekanata i triljski župnik don Stipe Ljubas uputio je uskršnju čestitku svim vjernicima.
‘Ne plašite se! Isusa tražite, Nazarećanina, raspetoga?’ ‘Uskrsnu! Nije ovdje!’ Mk 16,6
Ta radosna vijest i ove godine stiže k nama. Uskrsnuo je Isus Krist, Bog koji je postao čovjekom, «koji je prošao svijetom čineći dobro.» U tom daru Kristova uskrsnuća, ljudska sudbina je Život, ne više smrt. Živjeti treba, ne umirati. Neka Vas Uskrsnuli učvrsti, ojača i utvrdi u vjeri Crkve. Neka svjetlo Uskrsnog jutra obasja sve one koji lutaju putem bez smisla i beznađa, da otkriju tajnu Isusove prisutnosti u ljudskom životnom hodu. Neka rane Uskrslog Krista izliječe vaše rane, da se mognete, puni radosne nade, hrabrije i spremnije su očiti sa sadašnjicom. Neka Ljubav, koja je na križu pobijedila, bude vaše uporište u borbi protiv zla i grijeha te neka vam nikad ne ponestane nadahnuća i ustrajnosti u izgradnji mira.
Svim svećenicima, redovnicama i vjernicima Cetinskog dekanata Sretan i blagoslovljen Uskrs želi župnik Trilja i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas.
IZVOR: WWW.FERATA.HR