Subota, 16.04.2011.

Istarski pršut šampion sajma!

 

Šampion 6. nacionalnog sajma pršuta, pršut s najviše osvojenih bodova je pršut iz tvrtke suhomesnatih proizvoda 'Dujmović' iz Istre, s područja grada Pazina. Ovaj je pršut po ocjeni stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, kojem je presjedavao dr. sc. Mirko Gugić, osvojio najviše bodova (36,45) i u kategoriji 'Dalmatinskog pršuta' i u kategoriji 'Istarskog pršuta'.

U kategoriji 'Šampion kvalitete Istarskog pršuta' također je najbolji bio pršut iz tvrtke 'Dujmović'. U kategoriji 'Šampion kvalitete Dalmatinskog pršuta', po ocjeni stručnog povjerenstva i komisije, bio je pršut mesne industrije 'Braća Pivac' iz Vrgorca.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

HDZ: 'Račan pogriješio, Mesić kriv'

Priopćenje za javnost, povodom haške presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, uputio je GO HDZ-a Sinj.
'Gradski odbor HDZ-a Grada Sinja, kao i cijela hrvatska javnost, s velikom nevjericom i tugom reagira na prvostupanjsku presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, izrečenu jučer na Međunarodnom sudu u Haagu.
Neprihvatljiv nam je kriterij i pristup haškog suda koji, zanemarujući činjenicu odnosa agresora i branitelja, hrvatskim generalima presuđuje kao sudionicima zločinačke organizacije te na taj način donosi presudu i hrvatskom narodu i hrvatskoj državi. Na istom tom sudu krvnici i rušitelji Vukovara dobili su sramotno simbolične kazne.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

HDS: 'Tuđman ovo ne bi dozvolio'

Priopćenje povodom izricanja presude hrvatskim generalima uputilo je HDS ogranak Sinj. U priopćenju, kojeg je potpisao predsjednik ogranka dr.Ivo Vlajčević, stoji:
'Šokiran ovakvom presudom našim herojima - generalima, dužan sam kao predsjednik HDS-a ogranak Sinj obratiti se s priopćenjem narodu Cetinskog kraja. Ne mogu reći da sam se potpuno iznenadio kvalifikacijom i dužinom presude, ali sam vjerovao da će ti ljudi koji sude u Haagu, a po struci su pravnici, ipak presuditi po pravu a ne po politici koja se vodi prema našoj RH. Osudili su nas za ono za što nisu sudili ni Hitleru i njegovim generalima, a to je organizirani zločinački podhvat. Osuđuju našeg Predsjednika dr. Tuđmana i gosp. Šuška iako u povjesti nije poznato da se je sudilo mrtvima (zar nisu ti isti prekinuli suđenje glavnom inicijatoru rata gosp. Slobodanu Miloševiću i ostavili ga bez presude)! Ali kada razmislim koji im je sudac donio predu, onda je sve jasno. To je čovjek bez morala jer da ima morala sudio bi i presudio svojim vlastima (Nizozemska) zbog masakra u Srebrenici. Ali on je skupa s engleskom koja je rodbinski i prijateljski vezana sa Srbijom te sve čine da se Srbiju ne optuži.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Bulj:'Odgovorne su sve vlasti od 2000.'

Povodom haške presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, priopćenje za javnost uputio je nositelj liste HČSP-HPP-HDS, nezavisni vijećnik Sinja Miro Bulj.
'Osjećam dužnost da Vam se obratim jer sam kao većina naroda Sinja i Cetinskog kraja potresen monstruoznom presudom Haškog suda protiv Hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača.
Slušajući obrazloženje ove sramotne presude narod je ostao u nevjerici, posramljen i nemoćan.
Ovakva presuda svakako je montirani politički proces u režiji svjetskih velesila, europskih institucija, ali uz svesrdnu pomoć Hrvatskih vlasti u kontinuitetu veleizdaje i sluganstva već od 2000.g. pa do danas.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Sinjski HSLS prozvao Mesića

Izvršni odbor HSLS-a, ogranak Sinj uputio je priopćenje za javnost povodom haških presuda generalima. U priopćenju stoji: 'Stav HSLS-a o presudi je isti kakav je bio i o optužnici. HSLS nikada neće prihvatiti presudu o udruženom zločinačkom pothvatu.
Presuda Haaškog suda jest presuda hrvatskoj državi, stoga tražimo od Vlade Republike Hrvatske da nas kao građane zaštiti te da učini sve da u žalbenom postupku ospori presudu radi naše djece, radi budućih generacija.
Presuda je dokaz da je Haaški sud politički sud te da u međunarodnom pravu postoje različiti kriteriji za velike i male narode. Kao sukrivce u ovom postupku vidimo djelovanje bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića te pasivnost u djelovanju svih Vlada od 2000. godine do danas.'
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Pred nama je još jedan bogati športski vikend, iz kojeg izdvajamo:

Subota, 16.travnja 2011.
NOGOMET
26. kolo 3. HNL-jug, 16,30 Hrvace - Neretvanac

Otok, ŠC 'Gola Brda', Od 09,00 – 19,00 h, Nogometni turnir 'Mali Otok' 2011.
Tradicionalni 12. turnir za mlađe uzraste klubova s područja Cetinskog kraja.

RUKOMET
2. HRL – jug (rukometaši): 20. kolo, 19,00 Kamičak-Trilj Pršut Voštane

RAGBI
Š.C 'Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić', 1. HRL 10. kolo: 15,00 Sinj - Zagreb

BOĆANJE
2. HBL-jug: Ploče-Otok
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prohodnost cesta

Zbog bure Jadranskom magistralom (D8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu).
Jak vjetar otežava promet na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, te na A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Hreljin, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.
Pojačan je promet na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru juga i na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka.
Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.
Na autocesti A4 Zagreb-Goričan između čvorova Kraljevečki Novaki i Popovec, u smjeru Varaždina, zbog radova, vozi se jednim trakom.
Na autocesti A1 od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika.
IZVOR: HAK
...