Petak, 16.04.2010.

Vuk u Karakašici zaklao 4 ovce i 9 janjadi

Najvjerovatnije je vuk sinoć u Karakašici zaklao 4 ovce i 9 janjadi. Kako doznajemo od službenog vještaka ministarstva Kulture u upravi za zaštitu prirode Stipe Kokića proveden je očevid i slijede aktivnosti  u pogledu naknade štete vlasniku.

Članovi Udruge Veterana 126. brigade u posjetu Vukovaru

Tijekom jutra u Vukovar je krenulo 30-tak članova Udruge veterana 126. brigade. Oni će biti u trodnevnoj posjeti gradu heroju, a sinjskim veteranima domaćini će biti vukovarska Hvidra-a, Udruga logoraša srpskih koncentracijskih logora  i predstavnici grada Vukovara. Tijekom boravka veterani 126. brigade posjetit će sva značajnija mjesta koji su simboli Domovinskog rata

"Festival znanosti"

U okviru Festivala znanosti u Sinju  danas su održana dva predavanja i to „ Kako fizičari razmišljaju  o virusima.“ dr.Šibera i „Zagonetka skrivenog reda od genoma do svemira„  koje je  zainteresiranima predavao akademik Vladimir Paar.

U 18 sati akademici Stanko Popović i Vladimir Paar te prof. dr. sc. Franjo Sokolić održat će tribinu „Kako se vjera i znanost susreću?“.

U okviru održavanja festivala znanosti  danas će OŠ kamešnica u otoku predavanja održati prof. dr. sc. Ivica Puljak, pročelnik katedre za fiziku na FESB-a u Splitu. Predavanje na temu Stvaranje svemira namijenjeno je učenicima škole u Otoku i učenicima područne OŠ Ivana Mažuranića iz Obrovca

Obavijest

Dječji vrtić „Bili cvitak” Sinj objavio je oglas za upis djece u jaslice-vrtić za 2010./11. Prijave se zaprimaju od 19. travnja do 07. svibnja i to svakim radnim danom u vremenu od 09,00 do 12 sati a četvrtkom od 12.00 do 17,00 sati u vrtiću Maslačak. Za sve ostale pojedinosti oglasa informacije se mogu dobiti u upravi vrtića, a rezultati upisa bit će objavljeni od 10.lipnja ove godine.

Stanje na cestama

Zbog prokliznuća terena na Državnoj cesti D 60 Trilj – Cista, na 1. kilometru dionice 2, iza nogometnog igrališta u Trilju, promet se odvija jednim kolničkim trakom. Postavljena je vertikalna signalizacija i semafori, a vozači se upozoravaju na dodatni oprez i pridržavanje prometnih propisa i znakova.

Peti "Nacionalni sajam pršuta" Sinj 2010.

Obavještavamo Vas o održavanju petog «Nacionalnog sajma pršuta» i suhomesnatih proizvoda, sa međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati u gradu Sinju 23. i 24. travnja 2010. godine, te Vas pozivamo na sudjelovanje u manifestaciji.
Opširnije...

TROKUT MLADIH KAŠTELA POZIVA VAS NA ČIŠĆENJE, SANIRANJE TE OPLEMENJIVANJE VATROGASNOG PUTA U KAŠTELIMA

Udruga „Trokut Mladih Kaštela“ u suradnji sa planinarskim društvom „Ante Bedalov“ iz Kaštel Kamebelovca, te Udrugom za zaštitu okoliša „SEP - Plavi planet” iz Splita, organizira akciju čišćenja, saniranja i oplemenjivanja Vatrogasnog puta u Kaštelima. Plan nam je kroz čitav dan u suradnji sa navedenim udrugama i komunalnom službom Kaštela očistiti sav postojeći otpad na Vatrogasnom putu, postaviti zemljane prepreke za sprečavanje daljnjeg onečišćenja,  nastaviti sadnju maslina na potezu Kaštel Sućurac – Kaštel Stari,  te krenuti u uređivanje odmorišta i postavljanje oznaka....

Obavijest

Na temelju članka 45. stavak l. i članka 47. stavak 3. i 4. Zakona o državnim službenicima (Narodne novine br. 92/05, 107/07 i 27/08) i čl. 2., 3. i 4. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine br. 8/06, 8/07 i 13/08), uz suglasnost Ministarstva pravosuđa RH klasa:112-02/10-01/119, urbroj:514-03-02-10-2 od 15. ožujka 2010. godine, Općinski sud u Sinju raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

za izvanredni prijam službenika u državnu službu na neodređeno vrijeme
sudski referent – zemljišnoknjižni – 1 izvršitelj
Opširnije...

Kronika 92

Dana 15.04.2010.g. u mjestu Gljevu, općina Sinj, na otvorenom prostoru, pronađena je minobacačka granata, koju je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i uskladištio je.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Na većini cesta promet je srednje gust i teće bez posebnih ograničenja uz povoljne vremenske prilike, osim, na dionicama cesta na kojima su u tijeku radovi, pa u vrijeme gušćeg prometa mogući su zastoji i vožnja u koloni.

Zbog odrona, promet ide jednim kolničkim trakom, naizmjence, na Jadranskoj magistrali (D 8) u mjestu Krilo Jesenice.
 poboljšanjem vremenskih prilika, sve je veći broj motociklista na cestama u RH. Motociklistima savjetujemo da obilaze vozila u za to predviđenom traku, poštuju sve prometne propise, voze bez naglih promjena smjera i održavaju što veće odstojanje od ostalih vozila, posebice onih koji se nalaze iza njih, s obzirom na to da je zaustavni put motocikala u opasnim situacijama primjetno kraći od onog mnogo težih automobila ili teretnih vozila. Vozačima automobila se savjetuje da obavezno provjere mrtvi kut, da skreću isključivo s pokazivačima smjera, kao i da poštuju prednost prolaska na križanjima.
IZVOR: HA