Srijeda, 16.04.2008.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJAGradonačelnik Sinja Nikola Tomašević sazvao je 77. sjednicu Gradskog poglavarstva koja će se održati sutra, 17.travnja, u četvrtak s početkom u 13,00 sati. Na dnevnom redu je 14 točaka, od kojih izdvajamo: Zauzimanje stava po prijedlogu Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Splitsko-dalmatinske županije; Prijedlog odluke o početku postupka javne nabave usluge izrade: Detaljnog plana uređenja područja bivše vojarne Ivaniša Nelipića i Detaljnog plana uređenja područja bivše Trnovače, Prijedlog odluke o početku postupka javne nabave za radove: 2. faze restauracije fontane "Petrovac" i Isporuku i ugradnju autobusnih nadstrešnica u naseljima na području Grada.

SDP NEćE PRISUSTVOVATI SJEDNICI GRADSKOGA POGLAVARSTVA

U povodu sjednice Gradskog poglavarstva, stiglo nam je i priopćenje za javnost Gradskog odbora sinjskog SDP-a u kojem među ostalim stoji kako članovi poglavarstva iz redova SDP-a neće prisustvovati sjednici. Kao razlog neodazivanja navode kako su nakon preslagivanja vlasti i stvaranja nove koalicije HDZ- HSLS prestale i njihove obveze koje su proizlazile iz koalicijskog sporazuma kao i odgovornost SDP-a za donošenjem odluka. Priopćenje za javnost u cijelosti donosimo u Dnevniku HIT RADIJA od 16 sati.

U PETAK PODJELA KLJUčEVA STANOVA ZA SOCIJALNO UGROžENE OBITELJI

Grad Sinj u petak će dodijeliti ključeve stanova za prve četiri od sedam socijalno ugroženih obitelji, koje su na listi prioriteta za davanje u najam socijalnih stanova. Oni će stanove dobiti na rok korištenja od 4 godine, po isteku kojih će ponovno dokazivati status o socijalnoj ugroženosti.

OBAVIJEST

Sinjsko dijabetičko društvo, koje je član Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, od danas do četvrtka, 24. travnja, obavlja upis novih članova. Upisati se mogu svi zainteresirani građani, bez obzira boluju li od dijabetesa i na starosnu dob. Prilikom upisa plaća se godišnja članarina od 50 kuna. Upisi će se vršiti u prostorijama Udruge umirovljenika Sinj, na adresi Put Petrovca 1, na prvom katu, od 9,00 do 11,00 sati.

OD 21. TRAVNJA POčINJE UPIS DJECE U JASLICE I VRTIćE

Dječji vrtić Bili cvitak oglasio je upis djece u jaslice i vrtić za sljedeću pedagošku godinu za vrtiće u Sinju, Brnazama i Glavicama. Prijave za upis počinju 21. travnja, a primat će se svakim radnim danom od 9 do 12 te četvrtkom od 12 do 17 sati, u dječjem vrtiću Maslačak u ulici Kneza Branimira 14 na štaliji. Za djecu koja već pohađaju vrtić potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja.

SPORT

U pretposljednjem kolu A1 košarkaške lige Alkar je u Osijeku poražen od Osijeka 90:73, pobjedom na domaćem terenu protiv Zaboka 79:73 riječki Kvarner osigurao je dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi. U trećem susretu ovoga kola Borik je pobijedio Dubrovnik 72:59, u drugoligaško društvo odlazio ekipa Osijeka. U posljednjem kolu u Sinju u Subotu se sastaju Alkar i Kvarner.

U susretima 25. kola 3. HNL Jug Junak je na Gradskom stadionu s 2:0 pogodcima Midenjaka i Vučkovića pobijedio ekipu Zmaja iz Makarske.

Nogometaši Hrvaca gostovali su u Metkoviću gdje su igrali protiv Neretve na kraju susreta bilo je 1:1, a pogodak za Hrvace postigao je Dino Ramljak. Nakon ovoga nepotpunog kola u vodstvu su Hrvace sa 52 boda, sljedi Junak koji je prikupio 51 bod.

Danas počinje treći krug natjecanja 4. HNL - Jug. U Otoku se u 16,30 sati sastaju OSK i Mladost iz Prološća, a u Vinjanima Vinjani i Glavice.

Iz nogometnog kluba čaporice - Trlj obaviještavaju sve zainteresirane da se uključe u seniorsku ekipu, koja će se od sezone 2008./09. natjecati u županijskoj nogometnoj ligi. Zainteresirani se trebaju javiti do 22. travnja kada počinje i prvi službeni trening. Trener prve ekipe bit će dosadašnji trener OSK-a i Glavica Petar žaja. Sve informacije na kontakt telefon 099/215-42-46.