Ponedjeljak, 16.04.2007.

SVEčANO OBILJEžENA 17. GODIšNJICA OSNUTKA HDZ-a U VRLICI I TRILJU

Svečanom obilježavanju 17. godišnjice osnutka HDZ-a u Vrlici i Trilju održanom jučer nazočili su visoki stranački dužnosnici te stranke predvođeni premijerom Ivom Sanaderom. Predsjednik stranke pozvao je Vrličane da ostanu uz HDZ 'kao jedinu ozbiljnu političku opciju u Hrvatskoj koja je u stanju ispuniti obećanja te uvesti Hrvatsku u Europsku uniju, gdje joj je i mjesto'.
'Skepticima i sumnjičavima te protivnicima našeg ulaska u NATO poručujem da ćemo i u tu organizaciju ući kao članica jer, da smo '91. bili u NATO-u, nitko se ne bi usudio napasti Hrvatsku. Mi pripadamo Europi i svijetu i trebamo biti ravnopravni članovi tih svjetskih organizacija', rekao je Sanader na proslavi u Vrlici.

Na Triljskoj svečanosti sve nazočne pozdravio je predsjednik Gradskog odbora i gradonačelnik Jozo Sarač istaknuvši koliko je uspjeha postignuto u Gradu Trilju gdje je na vlasti HDZ od osnutaka jedinica lokalne samouprave. Na svečanosti su govorili predsjednik županijskog odbora živko Nenadić, prof Petar Selem, ministra Božidar Kalmeta i dopredsjednik Sabora Luka Bebić. Sanader je istaknuo Triljanima rezultate koje je postigao HDZ-e u poslijednjem razdoblju koje je čini prvom strankom koja nema alternativu.

DANAS POčINJE UPIS DJECE U JASLICE-VRTIć

U dječjem vrtiću «Bili cvitak» danas počinje upis djece u jaslice - vrtić za 2007./08. godinu.
Pri upisu je potrebno priložiti preslike rodnog lista, zdravstvene iskaznice i kartona cijepljenja djeteta, liječničko uvjerenje, potvrdu o statusu roditelja - za zaposlene preslik radne knjižice kao dokaz o zaposlenosti; za studente potvrdu visokoškolske ustanove; preslik osobnih iskaznica oba roditelja; te ostale dokaze radi utvrđivanja prioriteta. Prednost pri upisu imaju djeca invalida domovinskog rata ako je drugi supružnik zaposlen, djeca oba zaposlena roditelja i drugi prema kriterijima Pravilnika o upisu.
Za djecu koja već pohađaju vrtić, potrebno je obnoviti upis kod odgojitelja. Prijave za upis djece primat će se do 08. svibnja, svakim radnim danom od 09,00 do 12,00 sati te utorkom od 14,00 do 18,00 sati, u vrtiću Maslačak na štaliji, Ulica Kneza Branimira 14.

POčEO PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE šKOLE

Počeo je predupis djece u prvi razred osnovne škole. U prvi razred upisuju se djeca koja su do 1. travnja navršila 6 godina života, ili mlađa ako na zahtjev roditelja, odnosno staratelja, komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djece utvrdi da dijete može pohađati školu, te isto odobri Ured državne uprave Splitsko - dalmatinske županije.
U osnovnim školama «Fra Pavla Vučkovića» i «Ivana Lovrića» predupis će se obavljati do 30. travnja, svakim radnim danom od 08,00 do 14,00 sati, dok će se u osnovnoj školi Marka Marulića predupisi vršiti do 02 svibnja u vremenu od 8 do 12 sati.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima od danas do petka svakodnevno bez napajanja električnom energijom u vremenu od 8 i 30 do 14 i 30 sati bez napajanja električnom energijom će biti potrošači na području naselja čaporice i to zaseok Sarači.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras u dva termina i to o 19 i 20 sati i 30 minuta igra komedija MR.Bean na praznicima.

SPORT

Alkar je u šibeniku pobijedio šibenik 81:78 a večeras u 19 sati u sinjskoj dvorani igra posljednji susret ove sezone u A1 košarkaškoj ligi protiv Dubrovnika.


U natjecanju 3. HNL-Jug Junak je poražen od Jadrana u Pločama rezultatom 3:1 , dok su u susretima 4. HNL Glavice poražene od Vodica rezultatom 1:0, a OSK i Dragovoljac odigrali su bez pogodaka.


Rukometašice Sinja pobijedile su u Kninu ekipu Knina 34:23, dok su poraze bilježile ekipe Cetine od Orkana u Splitu te vrikometaši Cetinke u Trogiru.


Pred nekoliko tisuća posjetitelja jučer je u Dicmu održana 2. Seoska korida u organizaciji športske udruge Dicmo.

KRONIKA 92

PP SINJ, 15.04.2007. g., oko 22,20 sati, četrdesetčetvorogodišnjakinja je prijavila nestanak šesnaestogodišnjeg sina, koji se istog dana u poslijepodnevnim satima otišao brati šparoge na obližnjem brdu, te se nije javljao na mobitel. Pripadnici Gorske službe spašavanja, mještani, pripadnici DVD Sinj i policijski službenici PP Sinj bili su uključeni u pretragu, kojom je rano jutros pronađeno mrtvo tijelo šesnaestogodišnjaka. Za sada niti jedna činjenica ne upućuje da se radi o kaznenom djelu. Istražni sudac je naložio obdukciju.
IZVOR: PU SD