Subota, 16.04.2005.

DANAS SKUPšTINA VAD-a

Viteško alkarsko društvo danas u hotelu Alkar održava redovitu Skupštinu na kojoj se podnosi izvješće o radu društva i Verifikacijske komisije,izabrat će se i nova radna tijela te će se donijeti plan prihoda i rashoda za ovu godinu od 6.287.300 kuna, od čega je 3. 500,000 kuna planirano za izgradnju Alkarskih dvora.

SVEćANO OTVARANJE VODOVODA U HRVACAMA

U Hrvacama je za ponedjeljak najavljeno svečano otvaranje vodovoda Gornje zone Bitelić, zaseok ćurkovići. Kako doznajemo od općinskog poglavarstva, službeno otvorenje počinje u 11 sati a istom će uz brojne općinske dužnosnike i njihove goste nazočiti i direktor Hrvatskih voda Davorin Androšić.

GODIšNJICA MLADIH LIBERALA HSLS-a SINJ

Mladi Hrvatski liberali HSLS-a Sinja održali su svečanu skupštinu u povodu 7 godina aktivnog rada u Sinju. Skupštini je uz 40-ak članova nazočio i predsjednik ogranka HSLS-a Snježan šentija, predsjednik Mladih Hrvatskih liberala grada Splita Teo Krnić, te osnivač i ujedno prvi predsjednik Mladih hrvatskih liberala Zrinko Marić.

Po završetku sjednice održano je svečano otvaranje web stranice HSLS-a ogranak Sinj, koju je prezentirao predsjednik Mladih hrvatskih liberala Perica Glavinić. Naziv stranice www.hsls-sinj.com.

AKCIJA "ZAšTITIMO ZDRAVLJE žENE PREVENTNIVNIM PREGLEDOM DOJKI" U HRVACAMA

Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita u suradnji s Ogrankom Liberalne stranke Hrvace organizira akciju "Zaštitimo zdravlje žene preventivnim pregledom dojki". Akcija se održava u prostorima ambulante u Hrvacama, a prema riječima Branka Perkovića predsjednika LS- Hrvaca prijavljene su 74 žene., odnosno 24 više nego u prethodnoj akciji.

AKCIJA "LJEPšI TRILJ ZA LIJEPU NAšU"

"Ljepši Trilj za Lijepu našu", naziv je akcije prikupljanja krupnog otpada koja će se u idućih tjedan dana provoditi u Gradu Trilju. Dodajmo da je akciju po naputku Hrvatske turističke zajednice organiziralo gradsko Poglavarstvo Trilja u suradnji s turističkom zajednicom . Dio akcije već je ranije proveden i u istoj je prikupljeno oko 500 komada otpada bijele tehnike i oko 700 olupina automobila.

Prikupljanje krupnog otpada vrši poduzeće koje se bavi otkupom olupina uz pomoć komunalnih redara koji će na poziv građana izići na teren, a za sve koji imaju spomenutu vrstu otpada u svojim dvorištima broj telefona interventne službe je 831-135.

OBAVIJEST IZ IZBORNOG POVJERENSTVA GRADA TRILJA

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Trilja smješteno u prostorijama zgrade gradske uprave uputilo je obavijest da se prijedlozi lista za izbor članova Gradskog vijeća grada Trilja zaprimaju do 21. travnja do 24 sata. Do tog roka vrše se ovjere očitovanja kandidata o prihvaćanju kandidature za člana Gradskog vijeća .

GODIšNJICA UTEMELJENJA I POSTOJANJA HDZ-a SINJ

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Sinj 23. travnja proslavit će 15. obljetnicu utemeljenja i postojanja stranke. Na svečanoj sjednici koja će se održati u gradskom kinu s početkom u 11 sati , uz predstavnike gradske vlasti, članove i simpatizere stranke te stranačkih kolega iz susjednih gradova i općina , očekuje se i dolazak visokih dužnosnika iz Vlade, među kojima je i minstar zanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac.

Tim povodom ministar Primorac će svečano otvoriti novoizgrađeni dio školske zgrade osnove škole Ivana Lovrića. Pozivaju se svi učenici i djelatnici škole da nazoče spomenutoj svečnosti s početkom u 13 sati.

UPIS DJECE U VRTIć "BILI CVITAK"

Dječji vrtić Bili Cvitak do 29. travnja vrši upis djece u jaslice i vrtić. Pri upisu se prilaže rodni list djeteta, preslik zdravstvene iskaznice te preslik kartona cjepljenja djeteta, potvrdu o statusu roditelja, te ostali dokazi pri utvrđivanju pririteta, pri čemu je prvenstveno naglašena status djece poginulih branitelja i invalida Domovinskog rata. Rezutati upisa bit će objavljeni na oglasnoj ploči Vrtića 1. lipnja.

ISPLATE PORODILJNIH NAKNADA PREKO BANAKA

Hrvatski zavod za osiguranje priopćio je da će se isplate porodiljnih naknada od ovog mjeseca obavljati preko Privredne, Zagrebačke, HVB Splitske, Slavonske i Erste & Steiermarkische banke.
Rodiljama koje u tim bankama imaju otvorene tekuće račune, a prijavile su Zavodu za zdravstveno osiguranje njihov broj prigodom predaje zahtjeva za porodiljni dopust, naknade se više neće isplaćivati preko računa Hrvatske poštanske banke.

NATJEčAJ ZA DODJELU NAGRADA I PRIZNANJA U ZAšTITI OKOLIšA

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva objavilo je natječaj za dodjelu državnih nagrada i priznanja u zaštiti okoliša. Prijave se mogu poslati poštom ili predati u pisarnicu Ministarstva u idućih mjesec dana. Priznanja i nagrade dodjeluju se u povodu Svjetskog dana zaštite okoliša, 5.lipnja.

SPORT

U utakmici 3. Hrvatske nogometne lige Junak u 16,30 na domaćem terenu dočekuje nogometaše Vinjana.

Košarkaši Alkara večeras igraju protiv zagrebačkog Hirona. Početak susreta osmog kola lige za ostanak je u 20 sati u sinjskoj sportskoj dvorani.

Rukometašice Sinja danas u 18 sati u susretu 20.kola druge lige gostuju u Metkoviću.

Pod visokim pokroviteljstvom županije Splitsko-dalmatinske te grada Sinja , a u organizaciji atletskog kluba Sinj u nedjelju 17. travnja održat će se 8.sinjski polumaraton.

Start i cilj utrke su na središnjem trgu Kralja Tomislava u 9,30 sati, a trčat će se ulicama grada Sinja-Glavice-Han-Otok-Kerap-Sinj.
Natjecanje je međunarodnog karaktera i na istom će uz hrvatske atletičare sudjelovati i najbolji atletičari iz Slovenije, BiH i Njemačke.

VRIJEME

Tijekom dana očekuje se postupno naoblačenje uz mogućnost kiše i pljuskova mjestimice. Puhat će umjereno do jako jugo. Dnevna temperatura zraka kretat će se između 17 i 20 Celzijevih stupnjeva.