Ponedjeljak, 16.03.2020.

Sinj: Nema gužve u zdravstvenim ustanovama, škole i vrtići prazni, dućani i kafići puni


Za razliku od uobičajne slike koja vlada ponedjeljkom ispred ispostave županijskoga Doma zdravlja, danas je stanje znatno drugačije. Razlog su, naravno preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i zdravstvene struke koje se odnose na zaštitu i spriječavanje širenja koronavirusa. Ta se slika u Sinju najbolje uočava prema broju automobila parkiranih ispred zgrade Doma zdravlja. Umjesto stotine, jutros ih je 20-tak, uglavnom djelatnika i pokojeg pacijenta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Za prekršitelje samoizolacije propisane kazne

Državni inspektorat propisao je kazne za prekršitelje mjera samoizolacije ili drugih mjera zbog koronavirusa.
Kazne za prekršitelje samoizolacije iznose od 8 tisuća kuna za prvo kršenje, do 120 tiusća kuna za one koji više puta prekrše mjere samoizolacije.
Temeljem Zakona o državnom inspektoratu (članak 127.) fizičkoj osobi koja se nije pridržavala uručenog Rješenja, sanitarni inspektori Državnog inspektorata izdat će Prekršajni nalog na iznos od 8 tisuća kuna.
Istovremeno, sanitarni inspektori Državnog inspektorata uz Prekršajni nalog prekršitelju će uručiti i Rješenje o izvršenju rješenja temeljem članka 139. Zakona o općem upravnom postupku, kojim će opomenuti prekršitelja, ako se ne bude pridržavao naredbe temeljem izdanog Rješenja sanitarnih inspektora DIRH-a, da će platiti novčanu kaznu i to: prvi puta u iznosu od 30 tiusća kuna, drugi puta u iznosu od 60 tisuća kuna, a treći puta u iznosu od 120 tisuća kuna, sve sukladno članku 142. Zakona o općem upravnom postupku.
Izvršenje naplate tako izrečenih novčanih kazni izvršit će se prisilnim putem FINA-e.
IZVOR: WWW.FERATA.HR