Srijeda, 16.03.2011.

Poziv Grada Sinja

Grad Sinj poziva vlasnike i posjednike obiteljskih kuća i višestambenih objekata koji nemaju kućni broj ili im je rješenjem katastra dodijeljen novi kućni broj, na preuzimanje pločica sa brojevima za oznaku zgrada za naselja Sinj, Glavice, Brnaze, Turjaci, Radošić, Lučane, Karakašica, Jasensko, Čitluk, Bajagić, Obrovac Sinjski, Zelovo, Gljev.
Pločice se, bez naknade, uz predočenje osobne iskaznice mogu podići svakim radnim danom, počevši od 10. ožujka 2011. godine u vremenu od 09 – 11 sati te od 12-15 sati, na adresi Dragašev prolaz 10 (zgrada gradske uprave) u Gradskoj vijećnici.
Pozivajući Vas na preuzimanje oznaka zgrade, ujedno Vas izvješćujemo da od 01. siječnja. 2011. god. svaka zgrada mora biti označena, zbog predstojećeg popisa stanovništva, uručenja pošte, mirovina, kao i izrade osobnih dokumenata jer se ukidaju adrese sa bb i 00, dok vlasnici i posjednici koji ne budu imali kućni broj mogu biti novčano kažnjeni.
Zamjenik gradonačelnika
Zoran Vujanović, dipl.iur
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: po kućne brojeve u zgradu Grada

Zbog ažuriranja cjelokupnog posla oko postavljanja pločica s kućnim brojem i ploča za nazive ulica, u triljskog gradskoj upravi odlučeno je da će vlasnici stambenih objekata na području grada Trilja i pripadajućih mu naselja, sami preuzimati svoj kućni broj, te da ih neće, kako je bilo prvotno planirano, postavljati djelatnici komunalnog odjela. Novi kućni brojevi mogu se preuzeti uz plaćanje naknade od 60 kuna, od sutra, 17. ožujka, od 9 do 14 sati u prostorijama gradske uprave. Podsjećamo kako se za naselja Trilj i Košute neće dijeliti novi kućni brojevi već privremene naljepnice s kućnim brojem za potrebe popisa stanovništva. Trajne ploče dodjelit će se nakon završetka popisa, po utvrđivanju naziva ulica u navedenim naseljima, od strane novoustrojenih mjesnih odbora.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanje 'Ovisnost i nasilje među mladima'

Hrvatsko katoličko liječničko društvo organizira predavanje na temu 'Ovisnost i nasilje među mladima'. Predavanje će održati dr. Dijana Nonković iz Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske Županije u srijedu, 16. ožujka, u dvorani franjevačkog samostana u Sinju u 19 sati. Iz Društva su pozvali sve članove ali i druge zainteresirane da se odazovu pozivu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Krnjevali uplatili novac za Lucijana

Krnjevalska udruga Grada Sinja uplatila je 3.773,00 kune na račun Lucijana Ćosića, za potrebe operacije i liječenja u njemačkoj klinici za ortopediju u Aschau.
Novac je prikupljen na tomboli koja je održana na završnoj svečanosti sinjskog krnjevala. Predsjednica Krnjevalske udruge Grada Sinja Jadra Maleš kaže kako joj je drago što se Krnjevalska udruga na ovakav način mogla uključiti u humanitarnu akciju za pomoć Lucijanu Ćosiću.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Susret koji znači Prva liga

Večeras će se, s početkom u 20 sati, u sinjskoj sportskoj dvorani odigrati zaostala utakmica 14. kola 2. HRL-jug za rukometašice. To je susret prvog protiv drugog na drugoligaškoj ljestvici - ŽRK Sinj protiv Vranjica. Sinjanke su trenutno vodeće, imaju bod više od gošći iz Vranjica i nema sumnje da bi pobjedom nad izravnim konkurentom širom otvorile vrata prve rukometne lige. Forma igračica Ljilje Borozan nije upitna, to je najbolje osjetio ŽRK Knin kojeg su sinjanke u subotu pobjedile na njegovom terenu 41:30. Ovo je pravi trenutak da što više gledatelja dođe u dvoranu i navijanjem kao u prvom kolu protiv Splita, svojim igračicama pomognu u pohodu za nove bodove koji, slobodno možemo kazati, znače prva rukometna liga.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer je završeno kriminalističko  istraživanje nad   petoricom malodobnika. Osnovano se sumnja da su zajedno i pojedinačno od 05.03.2011. godine do 12.03. 2011. godine  na području PP Sinj provalili u osobni automobil, caffe bar i ugostiteljski objekt. Počinjena je veća materijalna šteta. Trojica od njih uz odgovarajuću kaznenu prijavu privedeni su istražnom sucu Županijskog suda.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje, a mogući su i odroni duž Jadranske (D 8) i Ličke magistrale (D 1) te na ostalim cestama u gorju.
Na autocesti A 1:
- kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita vozi se jednim trakom, a od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići (od 227. do 237. km) vozi se dvosmjerno, uz ograničenje brzine od 60 km/h,
- kroz tunel Brinje, vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
Na Jadranskoj magistrali (D 8), vozi se naizmjence, jednim trakom na Šibenskom mostu i kroz mjesto Duće, kod Omiša.
IZVOR: HAK