Utorak, 16.03.2010.

Obavijest

Županijska uprava za ceste uputila je obavijest kako će zbog izvođenja građevinskih radova od 15. do 21. ožujka za sav promet biti privremeno zatvoren dio županijske ceste 6082 dionica HAN-OTOK. Sudionici u prometu mole se na pojačan oprez na navedenom području. Promet je reguliran privremenom prometnom signalizacijom, a za promet koristiti alternativne ceste.

Obavijest

Večeras u 18,30 u crkvi Gospe Sinjske u okviru Korizmenog vremena održat će se Biblijska večer na temu „Katolička poslanica“.
Ove subote bit će Župno hodočašće u Međugorje. Prijave, uplate i sve informacije mogu se obaviti na vratariji samostana u Sinju. Polazak autobusa je u subotu 20.ožujka u 7,00 sati s Alkarskog trkališta.

Prijave za četvrti Grebbening otvorene!

Drage trekerice i trekeri,
Prijave za četvrto izdanje Mosor Grebbeninga su otvorene! I ove godine mosorski greben željno iščekuje svoje obožavatelje koji mu se vraćaju iz godine u godinu ali spreman je kaže i za nove parove nogu koje se još nisu okušale na mosorskom stijenjaku.
Start i cilj u Omišu!
Kao i prethodnih godina i ove godine smo vam pripremili nekoliko novosti  na Grebbeningu. Najveća je novost sasvim drugačija, kružna Grebbening staza koja starta i završava u Omišu. Znači više spavanja ujutro i nema drndanja u busu do starta. Budući da sve počinje i završava u Omišu start ultre će biti u 9:00h dok će start light kategorije biti sat vremena kasnije, znači u 10:00h. Dio staze nije markiran ali postoje dobro utabani putevi i nedostatak markacija će utrku učiniti nešto zanimljivijom. A staza je ove godine pravi bombon : ). I bez straha, na kraju je samo nizbrdo – Fortica će usamljeno gledati prema pučini i čekati bolja vremena : )....

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2010. godini

Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavio je poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2010. godini. Programom Javnih radova zaposliti će se 40 osoba, a  obuhvatit će se projekti iz područja socijalne skrbi, zaštite i uređenja okoliša, te održavanja i komunalnih djelatnosti. Prijave i informacije mogu se dobiti u sobi br.29 u Gradskoj upravi, a rok za prijavu kandidata traje do 02. travnja 2010.godine.

Međunarodni dan socijalnog rada

Hrvatska udruga socijalnih radnika danas, 16. ožujka, obilježava Međunarodni dan socijalnog rada. U sinjskom Centru za socijalnu skrb održava se i “Dan otvorenih vrata”. Svi zainteresirani građani mogu se javiti danas do 14 sati osobno ili putem telefona socijalnim radnicima u Centru.

Otvorena izložba fotografija 126. brigade.

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića na Hanu danas, 16. ožujka,  u 10,30 otvorena je  izložba fotografija 126. brigade. Izložba  je postavljena u predvorju škole, a moći će se razgledati narednih nekoliko dana. Organizatori su Udruga veterana 126. brigade i Osnovna škola u Hanu. Ova izložba bila je postavljena u nekoliko osnovnih školi u Cetinskom kraju, a namjera organizatora-Udruge veterana 126. brigade je da se izložba postavi u svim osnovnim školama na području Cetinskog kraja. Izložbu  na Hanu uz nazočnost vodstva Udruge koje je predvodio predsjednik Boško Vladović i djelatnika škole, učenika i branitelja otvorio prvi zapovjednik brigadni general u miru Veselko Gabričević. Napomenimo, kako je izložba otvorena za javnost.

Obavijest

Zbog velikog interesa naših sugrađanki danas, 16. ožujka, se organizira druga akcija o važnosti preventive u liječenju raka dojke. Akcija  se održati u 16 sati u prostorijama  SDP-a u Sinju. Cijena ultrazvučnog pregleda je 70,00 kn.

Obavijest

Gradonačelnik Grada Sinja, sa svojim zamjenicima u četvrtak, 18. ožujka,  u 16 sati sastat će  s  poljoprivrednicima  sa našeg područja. Tema sastanka je Javni natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Sinja. Iz Gradske uprave pozvali su sve zainteresirane  da prisustvuju ovom sastanku, a posebno dosadašnje zakupce državnog zemljišta.

Akcija darivanja krvi u Dicmu

U srijedu, 17. ožujka, od 9,00 do 13,00 u zdravstvenoj ambulanti u Dicmu održat će se akcija darivanja krvi. Organizatori su Crveni križ Sinj i Klub DDK Dicmo.

Satnje na cestama

U većem dijelu zemlje vozi se po suhim kolnicima, osim u Lici i Gorskom kotaru gdje su tek mjestimice samo vlažni.

Danas, 16. ožujka, od 13 do 13,30 sati, za sav promet bit će zatvorena „brza cesta Solin-Klis“ (D 1). Obilazak je „starom kliškom cestom“ (ŽC 6253).

Opreznije treba voziti duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale te na cestama u gorju zbog mogućih odrona, zemlje i kamenja.

Na Jadranskoj magistrali (D 8) u mjestu Krilo Jesenice, između Splita i Omiša, zbog odrona vozi se naizmjence, jednim kolničkim trakom.
IZVOR: HAK