Ponedjeljak, 16.03.2009.

AKTIVNOSTI UDRUGE "NOVI PUT"

U okviru svojih programskih aktivnosti Udruga za prevenciju pomoć i rješavanje problema ovisnosti "Novi Put" i predstavnik Gradskog društva Crvenog Križa Sinj danas su posjetili zajednicu za liječenje ovisnika Cenaccolo u mjestu Ugljane. Kako nam je rekao predsjednik Udruge "Novi Put" Stipe župić pored financijske i materijalne potpore dolasci u komunu su izraz podrške koju udruga pruža mladim ljudima koji su put izlaska iz pakla droge izabrali pod okriljem terapijskih zajednica.

VIJESTI IZ TRILJA

Predsjednici triljskih organizacija HDZ-a Jozo Sarač i HSLS-a Josip Hržić potpisali su jučer sporazum o koaliciji ove dvije stranke za predstojeće lokalne izbore. Kandidat za gradonačelnika Trilja koalicije HDZ-HSLS je Ivan šipić, za dogradonačelnika predsjednik HSLS-a Josip Hržić. Kandidat za drugog dogradonačelnika bit će iz redova HDZ-a.
Povodom potpisivanja koalicije stranke su uputile i zajedničko priopćenje za javnost koje ćemo u cjelosti emitirati u Dnevniku Hit radija, u 16,00 sati.

SINJSKI SDP I HSU SUTRA ćE POTISATI SPORAZUM O KOALICIJI ZA LOKALNE IZBORE

Predsjednica sinjskog SDP-a Nataša Poparić i predsjednik HSU-a Ante Sesardić potvrdili su nam kako će najvjerojatnije sutra biti potpisan sporazum o koaliciji ove dvije stranke. "Nastavak je to dobre suradnje koju su ove dvije stranke imale za vrijeme vladavine koalicije Preoprod", kazala nam je Nataša Poparić, koja će biti kandidat za gradonačelnicu Sinja. Ante Sesardić nam je rekao kako će HSU najvjerojatnije tražiti mjesto predsjednika Gradskog vijeća te još dva vijećnička mjesta.

SJEDNICA POGLAVARSTVA SPLITSKO-DALMATINSKE žUPANIJE

Odlukom poglavarstva iz županijskog proračuna sufinancirat će se ulaganja u pripremu te rekonstrukciju i izgradnju objekata vodoopskrbe, odvodnje i nerazvrstanih cesta na području Cetinskog kraja.
Za ulaganja u pripremu, rekonstrukciju i izgradnju vodoopskrbe i odvodnje na području Sinja, Trilja i Vrlike, županija će izdvojiti oko 2.450.000,00 tisuća kuna.
Za asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području tri grada izdvojit će se ukupno 650.000,00 kuna, a za kulturu te jednokratne pomoći kulturnim i športskim udrugama ukupno 90.000 kuna. županija će sa 250.000,00 kuna sufinancirati izgradnju športske dvorane u Hrvacama, a 130 tisuća kuna uložit će u sanaciju kotlovnice u osnovnoj školi u Otoku, 62.000,00 kuna županiju će stajati sanacija krova na zgradi Hitne medicinske pomoći u Sinju.

Na području Splitsko-dalmatinske županije je 29 eko-etno sela, u čiju je obnovu županija uložila oko 5,6 milijuna kuna.
Na području Cetinskog kraja dva su eko-etno sela i oba su na području Grada Trilja: To su Podi-Grab-Bugarini i Gornje Voštane-Grubišići.

županija splitsko dalmatinska objavila je javni poziv gradovima i općinama za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva iz Programa etno-eko sela. Programom se odobravaju sredstva za poticanje obnove raseljenih i zapuštenih sela u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u cilju stvaranja etno-eko sela i obogaćivanja turističke ponude. Javni poziv je otvoren do 9. travnja.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U DICMU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Dicmo organiziraju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u srijedu, 18. ožujka, u zdravstvenoj ambulanti u Dicmu. Ovo je peta ovogodišnja akcija u organizaciji sinjskog Crvenog križa, a prva u Dicmu.

"DAN NARCISA"

Klub žena liječenih na dojci-Sinj, u subotu 21. 03. 2009.g.(u 10,00 sati) će na sinjskoj Pijaci obilježiti "Dan narcisa", Svjetski dan posvećen borbi protiv raka dojke. Cvijet narcisa je odabran kao simbol buđenja života i nade, a u našem gradu se održava već treću godinu. Tom prigodom će članice i volonterke Kluba prodajom doniranog cvijeća doprinijeti ovoj humanoj akciji. Sav prihod će biti namjenjen za provođenje aktivnosti u cilju prevencije i ranog otkrivanja bolesti dojke. Pozivamo građane Sinja i okolnih mjesta da svojom nazočnošću pruže potporu i nadu svim ženama.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina danas je američki akcijsko - fantastični triler Underworld. U glavnoj ulozi igra Michael Sheen. Početak je u 20,00 sati.

SPORT

Boško Anić više nije trener Junaka. Uprava kluba i Anić jučer su prekinuli daljnju suradnju. Novi trener Sinjana bit će Davor čop.

Jučer su igrane utakmice 4. HNL. U Glavicama Glavice - Croatia Zmijavci 3:1. U Prološcu Mladost - OSK 3 : 1.