Petak, 16.03.2007.

VLADA OSIGURALA 21.600.000,00 KUNA ZA IZGRADNJU ALKARSKIH DVORA

U Viteškom alkarskom društvu na konferenciji za novinare jutros je predstavljen protokolarni dio svečanog polaganja kamena temeljca za izgradnju Alkarskih dvora na kvartirima.
Kako je rekao predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić na razini Vlade donesena je odluka o izdvanju 21.600.000,00 kuna iz državnog proračuna za financiranje izgradnje prve faze dvora, a što je prema Jukićevim riječima dovoljna garancija za financijsko osiguranje projekta.
Iako se najavljivalo da će ugovor o sufinanciranju biti potpisan u nedjelju na svečanosti on se još uvijek priprema u uredu ministrice Dropulić.

GODIšNJICA GO HDZ SINJ

Hrvatska demokratska zajednica, gradska organizacija Sinj u nedjelju 18. ožujka obilježit će 17. obljetnicu osnutka i rada u Sinju. Proslava će se održati u Gradskom kinu, s početkom u 18,00 sati, a nazočit će joj predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Ivo Sanader, te ostali visoki dužnosnici stranke.

OBAVIJEST IZ HZZ

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi stručno osposobljavanje za zanimanje brodomonter. Uvjeti su trogodišnja ili četverogodišnja škola, zdravstvena sposobnost, starost do 35 godina, prednost srodnim zanimanjima (tehničkim, metalskim, strojarskim) te prijava na evidenciji Zavoda.
Troškove školovanja osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao i novčanu pomoć za vrijeme osposobljavanja, troškove prijevoza i liječnički pregled. Informacije i prijave, koje se primaju do 1. travnja, kod savjetodavca u ispostavi zavoda.

SVEčANA SJEDNICA

Krnjevalska udruga «Didi s Kamešnice» u povodu pete godišnjice osnutka održat će svečanu sjednicu Udruge koja će se održati sutra, u subotu, u 13 sati u prostorijama Doma na Gljevu.

OBAVIJEST

Udruga invalida UTIS Sinj obavještava članove da se za sve informacije o obvezama i pravima invalidnih osoba mogu javiti u prostorije Udruge u Brnaškoj 44, u Galeriju Galiotović, ili na broj telefona 660 - 070. Također pozivaju sve osobe koje se žele uključiti u rad Udruge da im se jave. Radno vrijeme Udruge je od 9,00 do 12,00 svakoga dana osim srijede kada se radi od 17,30 - 19,30.
Redovna skupština udruge održat će se u subotu, 24. ožujka, s početkom u 11,00 sati, u prostorijama SDP-a nac Petrovcu.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima bez napajanja električnom energijom do 15,00 sati će biti potrošači na području Graba, od škole prema izvoru Graba i prema crkvi, te potrošači u Turjacima, zaseoci Perić, Galić i Varvodić.

KINO DANAS

U gradskom kinu od 18 sati prikazuje se animirani film «Ples malog Pingvina» koji je ove godine dobio i oskara za najbolji animirani film, dok je u za 20 sati i 15 minuta najavljen film «Djeca čovječanstva».

SPORT

Iz vrlo sadržajnog športskog vikenda izdvajamo:
A1 košarkaška liga u skupini za ostanak Dubrava - Alkar, drugoligaš Cetina dočekuje ekipu Trogira u trećem kolu nastavka trećeligaškog nogometnog natjecanja Junak gostuje kod Goška.
U nedjelju je derbi 4. HNL Hrvace- Glavice dok OSK gostuje na Pagu. Subota donosi međusobni susret rukometašica Cetine i Sinja. Rukometaši Kamička gostuju kod Hrv Dragovoljca u splitu, a Cetinka očekuje Opuzen. U šibeniku odbojkaški susret šibenik Sinj.

STANJE I PROHODNOST CESTA

Na većini cesta promet je srednje gust i teče uz povoljne vremenske prilike. Pojačan je povremeno u većim gradskim središtima i na njihovim prilaznim cestama. Na dionicama cesta na kojima su u tijeku radovi mogući su kraći zastoji, molimo vozače da poštuju privremenu prometnu regulaciju. - do 21. travnja, promet na 11. km državne ceste Velika Gorica-Sisak (D 30), teče naizmjence, uz moguće zastoje i čekanja, posebice u jutranjim i popodnevnim satima. - dionica državne ceste šestanovac-Dupci (D 39) otvorena je samo za osobna vozila, i ona na mjestu radova prometuju naizmjence. Teretna vozila i autobusi voze obilazno: Cista Provo-Trilj-Brnaze-Split-Omiš-Dupci.