Četvrtak, 16.03.2006.

PRETUčEN TRENER HAJDUKA LUKA BONAčIć

Sinoć je ispred ulaza u zgradu od strane dvojice još uvijek policiji nepoznatih maskiranih napadača željeznim šipkama pretučen trener Hajduka Luka Bonačić, nakon čega je prebačen na hitni kirurški prijem splitskog KBC-a. Ovim događajem zgrožena je ne samo splitska nego i cjelokupna javnost Hrvatske. Za 11 sati predsjednik Hajduka Branko Grgić najavio je konferenciju za tisak gdje će iznijeti službeno stajalište kluba te još jednom zatražiti od čelnika Hrvatskog nogometnog saveza odgodu subotnjeg derbija u Rijeci između Rijeke i Hajduka.

U SINJU OSNOVANA UDRUGA PROIZVOđAčA MLIJEKA

U Sinju je održana osnivačka skupština Udruge proizvođača mlijeka Dalmacije. Na incijativu Splitske mljekare Mils udrugu je osnovalo 20 prizvođača mlijeka uglavnom sa područja Cetinskoga kraja koji na svojim mini farmama na obiteljskim gospodarstvima imaju oko 200 muznih krava i dnevno isporuče tržištu oko 4500 litara mlijeka.
Cilj ove udruge kazao nam je njen predsjednik Marko Bilandžić je razvoj mljekarstva i gospodarstva, prilagođavanje uvjetima Evropske unije te zaštita interesa mljekara.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE SINJSKOG OGRANKA UHBDDR-a

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata ogranak Sinj najavila je konferenciju za novinare u 10 sati u prostorima Udruge. Predsjednik sinjskog ogranka Ante Smoljo ističe kako će na konferenciji biti riječi o nekoliko tema tako će biti riječi o pokrenutim incijativama udruge koje su upućene gradskim vlastima Sinja, a duži vremenski period nisu kod gradskih čelnika postavljeni na razmatranje Gradskom vijeću.
Smoljo iznosi primjere kao što su imenovanje ulice u čast poginulih branitelja Vukovara, potom gradnja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku kao i proglašenje generala Ante Gotovine počasnim građaninom grada Sinja.

PROMOCIJA FOTOMONOGRAFIJE SKUPINE AUTORA U HOTELU ALKAR

Sinjski ogranak Matice Hrvatske u petak organizira promociju fotomonografije skupine autora doktora Ivana čižmića, dr Vlade šakića i profesora Marina Sopte. Fotomonografija nosi naziv " Iseljena Hrvatska". Promocija će se održati od 19 sati u hotelu Alkar, a uz autore fotomonografiju će predstaviti i fra Frano Bilokapić ističe predsjednik sinjsog ogranka Matice Hravtske fra Mirko Marić.

IZLOžBA AKADEMSKE KIPARICE SANDRE NEJAšMIć

U galeriji Galiotović od petka će biti postavljena samostalna izložba akademske kiparice Sandre Nejašmić na kojoj će se autorica predstaviti temom raspela. Otvaranje je najavljeno za 18 sati i 30 minuta.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima do 11 sati bez napajanja električnom energijom biti će potrošači na području grada Sinja i to u ulicama Splitska od kućnog broja 1 do kućnog broja 12 , ulica Serdara Vučkovića, Kralja Zvonimira, žankova Glavica, šetalište Alojzija Stepinca ,Brnaška ulica od broja 1 do 22, Dragašev Prolaz od broja 1 do 8, Banski prolaz i Trg dr. Franje Tuđmana.

Bez napajanja električnom energijom do 14 sati su i potrošači na području Radne zone Dicmo u Sičanima i naselja Sičane - izvjestio je HEP.

SPORT

Večeras se nastavlja natjecanje u A1 košarkaškoj ligi. U skupini za ostanak natječe se i Alkar koji je večeras u športskoj dvorani u Sinju domaćin ekipi Maksimira. Susret je na rasporedu u 19 sati i 30 minuta.

U odgođenim susretima 1. županijske lige nogometaši Hrvaca pobjedili su Jadran iz Tučepa 3:0 dok su nogometaši Tekstilca na svom travnjaku odigrali 2:2 s Omladincem iz Vranjica.

VRIJEME

U nastavku dana biti će oblačno vrijeme sa povremenim kišnim razdobljima. Temperatura zraka u 7 sati iznosila je 4 stupnja Celzijeva.