Srijeda, 16.03.2005.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas se održava 93. sjednica Gradskog poglavarstva grada Sinja na kojoj će se razmatrati o 9 točaka dnevnog reda. Između ostalog izdvajamo: Utvrđivanje prijedloga Društvenog dogovora o osnivanju trgovačkog društva Gospodarske zone Kukuzovac, Utvrđivanje konačnog Prijedloga prostornog plana grada Sinja te ostale toče dnevnog reda.

KREDITI ZA PODUZETNIKE POčETNIKE

Grad Sinj objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za kredite iz Programa poticanja i promicanja poduzetništva početnika u gradu Sinju za tekuću godinu.
Zahtjev za kredit mogu podnijeti poduzetnici koji su poslije 1. ožujka 2003. godine osnovali, registrirali i započeli s radom subjekta malog gospodarstva sa sjedištem u Sinju: Obrt, malo ili srednje trgovačko društvo, slobodno zanimanje, obiteljsko-poljoprivredno gospodarstvo, uz uvjet da su poduzetnici početnici ili subjekt malog gospodarstva koji je više od 50% u vlasništvu poduzetnika s mjestom prebivališta u gradu Sinju. Krediti se odobravaju uz kamatnu stopu od 2%, rok otplate do 5 godina uz poček od jedne godine a najniži iznos kredita je 5.000 eura.
Detaljnije informacije na broj telefona: 021/821-601

BENZINSKA POSTAJA U BRNAZAMA

U dogledno vrijeme u Brnazama će se izgraditi benzinska postaja, a radovi prilaznom terenu službeno su počeli danas. Radove izvodi sinjsko poduzeće «Cetina» d.d.

PRIOćENJE UHBDDR-a SINJ

Udruga hrvatskih branitelja Dragovoljaca Domovinskog rata oglasila se priopćenjem za javnost u kojem između ostalog naglašavaju da daju bezrezervnu potporu generalu pobjedničke vojske i počasnom građaninu udruge, generalu Anti Gotovini.
članovi udruge smatraju da je Haški sud neopravdano ucjenjuje Hrvatsku vladu te poručuju da im je dosta kriminalizacije Domovinskog rata i pokušaja da hrvatsku povijest pišu drugi.
Predsjednik UHBDDR-a Ante Smoljo i dopredsjednik županijske HVIDRA-e Neven Vučković najavljuju da će u znak potpore u gradu Sinju, u narednim danima, postaviti pano sa slikom generala Ante Gotovine i tako svima jasno poručiti da ne damo da se gazi simbol Domovinskog rata.
Udruga poziva sve hrvatske branitelje Domovinskog rata da im se pridruže u postavljanju novih plakata Ante Gotovine, te da svojim prilozima pomognu očuvati čast i ponos Domovinskog rata i svih sudionika istog.

DAN VODA U HRVACAMA

Povodom Dana voda u osnovnoj školi u Hrvacama provodi se akcija ekološkog osvještavanja učenika, a s obzirom na dosadašnji doprinos, najavljuje ravnateljica Zorka Buljac, spomenuta škola uskoro će dobiti i najveće priznanje Zelenu zastavu Udruge za zaštitu prirode.


HUMANITARNA AKCIJA CRVENOG KRIžA SINJ

Još jedna hvale vrijedna humanitarna akcija Crvenog križa Sinj započela je ovih dana., uoči Uskrsa pod nazivom «Solidarnost na djelu».U organizaciji sinjskog Crvenog križa akcijom se nastoji pomoći socijalno najugroženijim obiteljima s područja Sinja i Cetinske krajine koji će za blagdane dobiti humanitarne pakete. Akciju će pomoći načelnici i gradonačelnici gradova i općina iz našeg kraja.

IZLOžBA SLIKA

Galerija Brešan sutra u Sinju priređuje izložbu slika dvadesetak inozemnih umjetnika. Otvaranje je u 19,30 u Galeriji Galiotović, a riječ je o slikarima srednje životne dobi i slikarskim djelima tehnike ulje na platnu, akrilika i akvarela.

VRIJEME

Poslijepodne se očekuje pretežno sunčano i razmjerno toplo sa slabim vjetrom. Dnevna temperatura zraka kretat će se od 15 do 18 Celzijevih stupnjeva.