Ponedjeljak, 16.02.2015.

Izobrazba o održivoj uporabi pesticida

Savjetodavna služba, Podružnica Splitsko-dalmatinske županije, najavljuje izobrazbu o održivoj uporabi pesticida koja će se održati od 18. do 20. veljače u Otoku.
Zainteresirani poljoprivredni proizvođači mogu se do početka izobrazbe, odnosno do srijede, javiti u ispostavu Savjetodavne službe u Sinju, Ulica Stjepana Gunjače 12 ili na broj telefona 823-003. Sobom trebaju donijeti osobnu iskaznicu, OIB, te svjedodžbu o završenom obrazovanju, kako bi popunili prijavnicu.
Detaljne informacije o izobrazbi se mogu pronaći i na Internet stranicama www.savjetodavna.hr, link Održiva uporaba pesticida.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjani alkari na inauguraciji predsjednice Kolinde Grabar Kitarović


Među povijesnim hrvatskim postrojbama koje su bile u službenom dijelu programa svečane inauguracija predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, bili su i članovi alkarske povorke.
Tako su u svečanim odorama ispred hrvatske predsjednice bili alkarski vojvoda Ante Vučić, barjaktar Stipe Bilandžić, zamjenik alajčauša Mario Šušnjara, alkari Denis Gugić, Ante Runje, Petar Tomašević i Ante Zorica, arambaša Ivo Vukasović, te alkarski momci Sašo Miletić, Ante Perajica, Mladen Pletikosić i Petar Vukasović. Među brojnim uzvanicima koji su nazočili ovoj svečanosti bili su i predsjednik Viteškog alkarskog društva dr. Stipe Jukić, potpredsjednik Dinko Bošnjak i domaćin Društva Davor Benja.
Nakon ceremonijala, alkari i alkarski momci fotografirali su se na pozornici ispred crkve Svetog Marka, na mjestu gdje je za predsjednicu prisegnula Kolinda Grabar Kitarović.
IZVOR: WWW.FERATA.HR