Četvrtak, 16.02.2012.

Branitelji - važna karika sigurnosti

Vrijeme koje je za nama, osim svoje nepredvidive ćudi, pokazalo je da i za najgore scenarije ima rješenja. Snježne neprilike i događanja oko njih dali su rješenje i potvrdili da postoje odgovori na katastrofe. Najveću okosnicu snaga na terenu koje su uredovale u Cetinskom kraju dali su upravo hrvatski branitelji. Isti oni koji su ranih devedesetih stali na branik domovine i sada su bili prvi tamo gdje je trebalo. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vikend u znaku Krnjevalske udruge

Zahuktavaju se krnjevalske svečanosti. U organizaciji Krnjevalske udruge Grada Sinja ovog vikenda održat će se Krnjevalfest, Arambašijada i Dječji maskenbal. Krnjevalfest, pod radnim imenom 'Dragan i prijatelji' će se održati sutra u sinjskoj kino dvorani, s početkom u 19 sati i 30 minuta. Ulaznice se po cijeni od 30 kuna mogu kupiti u knjižari 'Duga' na sinjskoj Pijaci.

Krnjevalska udruga i ove godine je odlučila organizirati Arambašijadu, koja će se održati u subotu u palači Tripalo od 19 sati. Nakon Arambašijade će uslijediti plesna večer, a iz Krnjevalske udruge pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže.

U nedjelju poslijepodne na rasporedu je Dječji maskenbal. Okupljanje je u 15 sati ispred palače Tripalo. Male maškare napravit će defile ulicama grada, a maskenbal će se održati u OŠ 'Ivana Lovrića'.

Završna krnjevalska svečanost održat će se u utorak, 21. veljače u 15 sati, kada će maškarana povorka od palače Tripalo krenuti u defile gradom.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Zaključen predugovor o kupoprodaji nekretnina na području GZK-Sinj s tvrtkom "INTER S.T.E.E.L“ d.o.o., Dicmo

Dana 15. veljače 2012.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji zemljišta na području GZK-Sinj s tvrtkom „INTER  S.T.E.E.L.“ d.o.o., Dicmo. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Predavanja za poljoprivrednike

Sutra u 13 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održati će se predavanje za poljoprivrednike povrćare. Predavači će biti mr. Ivana Župić iz HPK, predstavnik tvrtke AGROCHEM MAX dipl. ing. Igor Gomezelj te predstavnik tvrtke BEJO ZADEN Dražen Radunić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otkazane Obrovačke mačkare

Zbog posljedica snježnog nevremena odgađaju se Obrovačke mačkare. Po staroj tradiciji, mačkare su se trebale okupiti 4. ili 11. veljače, no zbog snijega su morali odgoditi svoje pohode za subotu, 18. veljače. Međutim, putovi i trasa kojima se mačkare kreću i dalje su zaleđeni i teško prohodni, stoga je MO Obrovac Sinjski odlučio kako se ovogodišnje mačkare otkazuju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR