Srijeda, 16.02.2011.

Javni poziv

Županijsko popisno povjerenstvo za provedbu Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u 2011. godini uputilo je JAVNI POZIV KANDIDATIMA ZA POPISIVAČE I KONTROLORE POPISA STANOVNIŠTVA, KUĆANSTAVA I STANOVA 2011.

Pomozimo Lucijanu

UTIS - Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja organizirala je humanitarnu akciju za pomoć bolesnom dječaku Lucijanu Ćosiću, kojem je zbog komplikacija koje su se javile poslije prijeloma bedrene kosti preporučena operacija u 'Achau' Njemačkoj klinici za ortopediju. Akciji prikupljanja pomoći priključilo se i Sinjsko pučko kazalište koje će održati predstavu 'Romeo i Julija', u petak 18. veljače, a cjelokupan iznos od prodaje ulaznica bit će uplaćen na račun Lucijana Ćosića. Danas na sinjskoj pijaci uz pomoć volontera Udruge 'Srma' prodavat će se ulaznice za predstavu, a građani će moći darovati i dobrovoljne priloge. Iz UTIS-a navode kako je ovo početak akcija koje će se provoditi kako bi se prikupila novčana sredstva za Lucijanovu operaciju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prijavite porez

Do danas je u sinjsku ispostavu Porezne uprave zaprimljeno oko 7 tisuća prijava poreza na dohodak građana za 2010. godinu, što je polovica od očekivanog. Voditeljica Ispostave Ana Gašpar kaže kako se i ove godine očekuje oko 14 tisuća prijava. Građane poziva da ne čekaju posljednji dan, već da na vrijeme podnesu poreznu prijavu, kako se ne bi stvorile gužve. Sinjska ispostava prijave zaprima od 7:30 do 14:30 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Otočki četvrtoligaš OSK i drugoligaš Dugopolje jučer su na SC Gola brda u Otoku odigrali prijateljsku utakmicu koja je završila rezultatom 0:0. U prvom poluvremenu dominantniji su bili Dugopoljci, no u drugom su se iskazali igrači OSK-a. Otočanin u dresu Dugopolja, vratar Marijan Samardžić u 75. minuti skinuo je zicer Maria Miočevića. Treneri obiju ekipa u igru su uveli po 20 igrača. Jedini koji je odigrao svih 90 minuta iz redova OSK-a je Duje Banić, koji je i najbolji igrač. Dobar posao na utakmici odradila je cijela obrana OSK-a, Porobija, Paleško i Bandalo.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Na području PP Sinj u mjestu Dicmo, Sičane, za sada nepoznati počinitelj iz dvorišta poduzeća otuđio je  vakum pumpe. Počinjena je znatna materijalna šteta. Policijatraga za počiniteljem.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Mokrih i skliskih kolnika od kiše mjestimice ima u unutrašnjosti i u Istri, dok magla, smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru.
Na dodatni oprez zbog magle upozoravamo na autocestama:
na A 1 između Bosiljeva i Otočca te na A 6 Rijeka-Zagreb između mosta Kamačnik i čvora Bosiljevo.
Duž Jadranske (D 8) magistrale i na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
IZVOR: HAK