Utorak, 16.02.2010.

Obavijest

Hrvatski zavod za zapošljavanje, područna služba Split, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave Cetinskoga kraja, u Sinju će predstaviti mjere nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja u 2010. godini. Predstavljanje će biti u ponedjeljak, 22. veljače, u 12,00 sati.
Dodajmo kako HZZ organizira nekoliko stručnih osposobljavanja, za zanimanja vozač viličara, dizaličar, brodomonter i zavarivač brodocjevar. Također nude obrazovanje za informatička zanimanja, te osposobljavanja za zanimanja u brodograđevnoj djelatnosti, građevinarstvu, ugostiteljstvu, prehrambenoj djelatnosti te obrazovanja za još nekoliko zanimanja. Sve informacije i prijave mogu se dobiti kod savjetnika u ispostavama zavoda za zapošljavanje.

Akcija darivanja krvi u Sinju

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u petak, 19. veljače, organizira 3. akciju darivanja krvi u Sinju. Akcija će se održati od 9,00 do 13,00 sati, a pristupit će joj maturaniti svih sinjskih srednjih škola

Obavijest

Zbog neodgodivih radova na vodovodnoj mreži sutra, 17.veljače, od 9,00 do 13,00 sati doći će so prekida u snabdijevanju vodom potrošača na području Sinja, i to predio Luka i Ulica Alkarsko trkalište. Iz "vodovoda i čistoće"  mole potrošače da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika radovi će se odgoditi za sljedeći dan.

Sport

Sutra, 17.veljače, će se u 15,00 sati na igralištu u Glavicama odigrati prijateljska nogometna utakmica između Glavica i Hajduka. Pola sata ranije na igralištu Gola Brda u Otoku će se sastati OSK i prvoligaš Međimurje iz Čakovca.

"Dani krnjevala 2010."

Danas, 16. Veljače, je pokladni utorak, posljednji dan vladavine mačkara.  U pokladnu mačkaranu povorku, koja je od 15,00 sati krenula u defile sinjskim ulicama, uključio se veliki broj sugrađana. Po dolasku na Pijacu, oko 16,30, počet će se suđenje Krnji nakon čega će biti spaljen. Novost ovogodišnjih krnjvalskih svečanosti je izbor najbolje maske i tombola koja će se održati na Pijaci, odnosno u slučaju kiše u kinu, u 18,00 sati.  Nakon završetka svečanosti u gradu sve mačkarane skupine i pojedinci pozvani su u Krnjevalsku Udrugu na teleći rižot. Iako nije organiziran službeni bal pod maskama, maskembali će se održavati po kafićima, između ostalog i u diskoteci i pivnici DCDM gdje će goste zabavljati "Ružin Trn".

Djeca koja su nastupila na dječjem krnjeval festu danas će izvesti prigodni pokladni  program za djecu štićenike centra Juraj Bonaći.

Na poznatom Šokačkom sijelu u Županji koji se održava svake godine pred kraj pokladnih dana, nastupila je krnjevalska Udruga “Didi s Kamešnice” iz Gljeva. U konkurenciji 30-ak krnjevalskih Udruga iz cijele Hrvatske dobili su priznanje za najbolju koreografiju i dojam.

"Autobus Čudesna šuma“

U organizaciji Obiteljskog centra Splitsko–dalmatinske županije „Autobus Čudesna šuma“ danas, 16.veljače, posjetio je Han i Čitluk, a sutra će, od 9,00 do 11,30 biti u Turjacima, kod župne kuće. Druženje u „Autobusu Čudesna šuma“ namijenjeno je djeci, predškolcima, koja se žele igrati, zabaviti i nešto naučiti. Osim ovih sinjskih naselja do kraja tjedna posjetit će Rudu i Galu.

U uredu Sinjskog gradonačelnika Ivice Glavana potpisan ugovor o prijemu poslovnog udjela od strane IGH

U uredu Sinjskog gradonačelnika Ivice Glavana danas, 16. veljače, potpisan je ugovor o prijemu poslovnog udjela od strane IGH čime je grad Sinj postao 100 postotni vlasnik društva GZ Kukuzovac d.o.o. Ugovor je u ime grada potpisao gradonačelnik Ivica Glavan, a od strane IGH Ante Stojan teh.direktor.

Stanje na cestama

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, a slab na širem području graničnih prijelaza Rupa i Pasjak. U Hrvatskom primorju, Istri i Dalmaciji kolnici su mokri i skliski od kiše, a u Slavoniji uglavnom samo vlažni. Zbog niskih temperatura moguća je poledica u većem dijelu unutrašnjosti. Upozoravamo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.
Magla još mjestimice smanjuje vidljivost u Slavoniji, posebice na dionici autoceste A 3 Bregana-Lipovac, od Nove Gradiške do Velike Kopanice.

Opreznije treba voziti duž Jadranske (D 8) i Ličke magistrale (D 1), te na cestama u gorju zbog mogućih odrona zemlje i kamenja. ...