Ponedjeljak, 16.02.2009.

PREDSJEDNIK TRGOVAčKOG SUDA U SPLITU ODBIO ZAHTJEV RADNIKA DALMATINKE NOVE ZA IZUZEćEM SUCA ANTE čAPKUNAPredsjednik Trgovačkog suda u Splitu Ivo Bakalić odbio je zahtjev radnika Dalmatinke Nove za izuzećem suca Ante čapkuna. Podsjetimo sudac čapkun vodi predhodni postupak za otvaranje stečaja nad Dalmatinom Novom, koji je prijedlog 66 radnika, zbog neisplaćene plaće za rujan prošle godine, i koji je jedan od tri trenutna prijedloga za otvaranje stečaja. Radnici su tražili izuzeće suca čapkuna jer im nije dopustio da nazoče ročištu na kojem je trebalo odlučiti o njihovom prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka, budući da ih je pristupio veći broj nego ih je pozvao.
S obzirom da nisu htjeli svojevoljno napustiti sudnicu, uredujući sudac čapkun pozvao je djelatnike pravosudne policije koji su ih udaljili iz sudnice.

OBAVIJEST

Počeli su upisi u vojnu evidenciju vojnih obveznika hrvatskih građana rođenih 1991. godine s prebivalištem na području Cetinskog kraja, kao i starijih koji nisu upisani. U 13,00 sati upisivat će se vojni obveznici čija prezimena počinju slovima ć,D i Dž. Sutra upis počinje u 8 sati. Pozvani su sobom dužni ponijeti osobnu iskaznicu ili domovnicu, a eventualnu spriječenost dužni su opravdati roditelji ili članovi uže obitelji.

OBAVIJEST

Svetište Gospe Sinjske organizira hodočašće u portugalsku Fatimu od 1. do 4. travnja ove godine. Prijave i informacije mogu se dobiti u Franjevačkom samostanu ili na brojeve telefona 70 70 10 ili mobitel 091/924 87 96. Inače, 25 posto cijene aranžmana uplaćuje se prilikom prijave, a ostatak najkasnije do 5. ožujka 2009.

SPORT

Alkar je zabilježio još jedan poraz, ovoga puta u Zagrebu od Cedevite koja je bila bolja 96:69.

Triljska Cetina u Trilju je pobijedila Omiš 69:67, u utakmici A 2 lige.

Jučer su odigrane utakmice županijskog nogometnog kupa. Glavice-Junak 1:4, čaporice-Hrvace 1:3, OSK-Tekstilac 0:0, na jedanaesterce 4:5.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još samo večeras u 19.30 sati prikazuje se kriminalistička komedija braće Coen "Spaliti nakon čitanja". Glavne uloge igraju John Malkovich, George Clooney i Brad Pitt.